Nagykanizsán már várják a Giro d’Italiat

Giro-váró kerékpáros túrát tartottak Nagykanizsán és egyben megemlékeztek Marco Pantaniról is

A 60 kilométeres országúti tekerést a tragikus körülmények közt elhunyt olasz versenyző, Marco Pantani tiszteletére is szervezték. A Zrínyi utcából indultak a vasárnap délutáni túrára a sportbarátok. A Giro d’Italia 118 nap múlva megérkezik Nagykanizsára, ennek alkalmából szervezték az év első kerékpáros túráját, 2020-ban a Giro jegyében ez az első túra az országban. Több városból, Lentiből, Marcaliból is érkeztek, hogy együtt tekerjenek a hűvös téli időben.

fotó: Nagykanizsa újság

A Giro egy hatalmas esemény és lehetőség a városnak. – Az én életemben, aki 12 éves korom óta kerékpározom, ezeken az utakon, ahol a Giro be fog érkezni Kanizsára, ez egy olyan élmény, amit el sem tudtam volna képzelni gyermekkoromban. Azok, akik nem ismerik a kerékpársportot, azoknak javaslom, hogy nézzenek utána. Ez a világnak tényleg az egyik legnagyobb eseménye. És az, hogy idejön Kanizsára, számomra továbbra is hihetetlen, pedig meg fog történni. És óriási izgalommal kell hogy várja mindenki, mert az a nap egy olyan nap lesz, olyan fókusz, amit kap a város, azt gondolom, az elkövetkezendő 100 évben nem fog Kanizsára vetődni – fogalmazott Jankovics Ferenc, a TEKER Egyesület alelnöke.

Fotó Gergely Szilárd

Marco Pantani 1998-ban megnyerte a Giro d’Italiá-t és a Tour de France-t is. 2004-ben egy hotelszobában találták meg a holtesttét. Kopasz feje és elálló fülei miatt a rajongók Kis Elefántnak (Elefantino) becézték, majd később a Kalóz (Il Pirata) becenevet kapta tőlük fülbevalói és fejkendője miatt. Így beszélt a kerékpározásról:

„Miről álmodozom? Arról, hogy hajnali ötkor a nagypapám felkelt, és elmegyünk együtt horgászni. Csak állunk az egyik kis ceseanticói folyó partján, és a háló tele van hallal. Aztán ráülök arra a rózsaszín kerékpárra, amit tőle kaptam, és elkezdek megmászni egy olyan hegyet, ami soha nem ér véget. Óriási fájdalmak között feltekerek a tetejére, de a másik oldalon nincs semmi. Aztán mégis továbbhajtok, mert repülni akarok…”

fotó: Instagram/Marco Pantani

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!