A 24 éves Lennard Kamna megnyerte élete első Tour de France szakaszát

A pihenőn után folytatódott a Tour de France 16.szakasza, a La Tour-du-Pin és Villard-de-Lans közötti 164 kilométeres etappal.

A keddi 16.szakasz négy emelkedőt tartogatott: egy negyedik, két második és egy első besorolású kaptatót. A rajtot követően megindultak a szökevények, hiszen sejthető volt, hogy nekik kedvezhet ez a szakasz. Az első emelkedőt Nans Peters (AG2R La Mondiale) nyerte, a gyorsasági részhajrát pedig Matteo Trentin (CCC Team). 3 kisebb-nagyobb szökevénycsoport igyekezett növelni előnyét, a szakasz legnehezebb emelkedőjéig, ahol Quentin Pacher (B&B Hotels-Vital Concept) előre tört. A hegy teteje előtt sikerült utolérni őt, így Alaphilippe, Carapaz, Kamna és Sebastian Reichenbach felzárkózott hozzá. Az utolsó 20 kilométernél Kamna magabiztosan kivágott és erős tempóval végigvitte élete első szakaszgyőzelmét.

Lennard Kamna 2014-ben az UCI országúti világbajnokság egyéni időfutamának junior világbajnoka lett, majd német és az európai bajnokságot is megnyerte. Egy évvel később harmadik lett a 23 éven aluliak időfutam világbajnokságán Richmondban. Sikereket tovább halmozta, majd 2017-ben már a Vuelta a España versenyén, 2019-től pedig már a Tour de France-on is indulhat.

Tour de France 16. szakasz: La Tour du Pin-Villard de Lans, 164 km
1. Lennard Kamna (Ger) Bora-hansgrohe 4:12:52
2. Richard Carapaz (Ecu) Ineos-Grenadiers + 1:27
3. Sebastian Reichenbach (Swi) Groupama-FDJ + 1:56

Összetett:
1. Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 70:06:47
2. Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates + 40s
3. Rigoberto Uran (Col) EF Pro Cycling + 1:34

Mind a 22 csapat folytathatta kedden a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a vasárnap és a hétfői pihenőnapon elvégzett koronavírus-teszteket követően.

A nemzetközi szövetség (UCI) és a szervezők bejelentése szerint a kerékpárosokon és stábtagokon elvégzett mind a 785 vizsgálat negatív eredményt hozott, így mind a 156 versenyben lévő bringás ott lehetett a rajtnál La Tour-du-Pinben a keddi szakaszon, amely hegyi befutóval végződött a Villard-de-Lanson. Egy hét karantén után visszatérhet a viadalhoz a versenyigazgató Christian Prudhomme, akinek egy hete lett a pozitív tesztje, a karantént követően azonban a vizsgálata negatív eredményt hozott.

Szerdán Grenoble és a Col de la Loze csúcsa között egy 170 kilométeres szakasszal folytatódik a verseny.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!