Vas Kata Blanka hegyikerékpáros világbajnoki ezüstérmet szerzett

39 versenyző indult az U23-as női korcsoport olimpiai Cross-Country versenyszámában.

A két csehországi világkupa-fordulót követően október 7. és 11. között az ausztriai Leogangban rendezték az összevont hegyikerékpáros világbajnokságot, ahol az U23-as női korcsoport olimpiai Cross-Country versenyszámában Vas Kata Blankának szoríthattunk.

A 3,6 kilométer hosszú, 210 méternyi szintet tartalmazó pályán négy kör várt a harminckilenc résztvevőre. A rajtot követően a francia Loana Lecomte indult meg, pillanatok alatt húsz másodperces előnyre szert téve, miközben Blanka az esélyesekkel tartotta a lépést. Az amerikai Hayley Batten próbált Lecomte után iramodni, ám túl hamar ellőtte a puskaporát, Blanka a második kör elején előbb utolérte majd meg is előzte tengerentúli riválisát. A táv második felére fordulva a francia lány magabiztosan tartotta bő egyperces előnyét, mialatt a harmadik helyre a cyclo-cross világbajnok holland Ceylin del Carmen Alvarado kapaszkodott fel.

Az utolsó kör kezdetére lénygében kialakult a dobogó sorrendje, végül a francia Loana Lecomte rajt-cél győzelmet aratva szerezte meg a világbajnoki címet, Vas Kata Blanka és Ceylin del Carmen Alvarado előtt.

Eredmények:

  1. Lecomte Loana 1:13:34
  2. Vas Kata Blanka +1:11
  3. Alvarafo Ceylin del Carmen +2:42

A világbajnokság második napján rendezték a junior korosztály versenyeit. A lányoknál Bokros Csenge Anna a 42. helyen zárt, míg a fiúknál hárman is érdekeltek voltak: Szabó Levente a 63., Gerely Attila a 68., Horváth Áron Mihály pedig a 74. lett.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!