Budapest VII. kerülete 40 ezer forinttal támogatja a fiatalok kerékpár vásárlását

A támogatáshoz szükség van a lakcímkártya másolatára, és a tanulói jogviszony igazolására, illetve részt kell majd venni egy közlekedésismereti képzésen, amely a járvány idején ez online képzés lesz.

Budapest VII. kerületében nagy az átmenő forgalom, kevés a parkolóhely, sőt a környezetvédelmet is szem előtt tartva úgy döntöttek, hogy az idén már kerékpár és roller vásárlását is támogatják. Továbbra is segítik a jogosítványszerzést.

Az Önkormányzat a VII. kerületben bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen a VII. kerületben élő, 10., 11., 12. 13. évfolyamos diákok egyéni közlekedéséhez támogatást biztosít, olvasható Erzsébetváros honlapján.

A támogatást egy fiatal csak egy alkalommal, egy támogatási célra veheti igénybe, a támogatás mértéke nem lehet nagyobb, mint az igénybevett szolgáltatás vagy beszerzett eszköz számlával igazolt értéke. Az Önkormányzat támogatási szerződést köt a tanulóval vagy törvényes képviselőjével. A kérelmek elbírálása benyújtási sorrend szerint történik.

A támogatás folyósításának feltétele, hogy a támogatási szerződés megkötését követően a tanuló részt vesz az Önkormányzat által meghatározott közlekedésismereti képzésen, olvasható a részletes tájékoztató a VII. kerület önkormányzati honlapján.

A képzés hétköznap délutáni időpontban kerül megtartásra, a képzés helyszínéről és pontos időpontjáról a támogatásra való jogosultságról szóló értesítéssel egy időben nyújtanak tájékoztatást. A képzésen való részvételt igazoló dokumentumot az önkormányzat részére be kell mutatni, amely alapján a támogatási összeg folyósításra kerül.

A kérelem benyújtására 2020. március 2. – 2020. november 2. között van lehetőség IDE KATTINTVA

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!