Budapest VII. kerülete idén is 40 ezer forinttal támogatja a fiatalok kerékpár vásárlását

Erzsébetváros Önkormányzata 2021-ben is támogatja a VII. kerületben élő 10., 11., 12. 13. évfolyamos diákok egyéni közlekedését.

Budapest VII. kerületében nagy az átmenő forgalom, kevés a parkolóhely, sőt a környezetvédelmet is szem előtt tartva úgy döntöttek, hogy segítik a kerékpár és roller vásárlását. Az Önkormányzat a VII. kerületben bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen a VII. kerületben élő, 10., 11., 12. 13. évfolyamos diákok egyéni közlekedéséhez támogatást biztosít, olvasható Erzsébetváros honlapján.

A támogatást egy fiatal csak egy alkalommal, egy támogatási célra veheti igénybe, a támogatás mértéke nem lehet nagyobb, mint az igénybevett szolgáltatás vagy beszerzett eszköz számlával igazolt értéke. Az Önkormányzat támogatási szerződést köt a tanulóval vagy törvényes képviselőjével. A kérelmek elbírálása benyújtási sorrend szerint történik.

Támogatások:

  • „B” kategóriás gépjárművezetői engedély megszerzéséhez maximum 40.000 Ft összegben
  • kerékpár vásárláshoz maximum 40.000 Ft összegben
  • roller vásárlásához maximum 25.000 Ft összegben

A kérelem benyújtására jogosult az a tanuló, aki

  • Budapest VII. kerületében bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen a VII. kerületben él,
  • középfokú köznevelési intézmény 10-13. évfolyamos tanulója,
  • a kérelem benyújtása évének január 1. napján a 16. életévét betöltötte.

A kérelem nyomtatvány a www.erzsebetvaros.hu oldalon, valamint a Polgármesteri Hivatal Garay u. 5. szám alatti épületében érhető el.

A kérelem benyújtására 2021. március 1. – 2021. november 2. között van lehetőség.

A kérelmet postai úton Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal címére (1076 Budapest, Erzsébet krt. 6.) vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal 1076 Budapest Garay u. 5. szám alatti épületében elhelyezett iratgyűjtő ládába történő elhelyezéssel lehet benyújtani.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!