57 bringaútvonal Budapesten, online térképpel

A Magyar Kerékpárosklub olyan budapesti kerékpáros térképet állított össze, amely a kevésbé ismert helyekre kalauzolja el a kezdő bringásokat.

A városi bringakörök térképe kijelölt kerékpáros útvonalakat, természeti vagy építészeti, kulturális látnivalókat fűznek össze Kelet-Pesttől a Normafáig, az északi M0-ás hídtól a déli M0-ás hídig, olvasható a Magyar Kerékpárosklub honlapján.

A koronavírus miatt egyre többen pattannak bringára tömegközlekedés helyett, viszont sokan bizonytalanok, merre találhatóak kijelölt bringás útvonalak. A Magyar Kerékpárosklub nekik állította össze a területi szervezeteik és szakmai partnereik segítségével a Budapest Bringakörök térképét, amin természetes és épített örökséget, zöldben vagy épp a Duna mentén vezető, sőt új bringasávokat is feltüntettek.

Többféle biciklibarát megoldást lehet rajtuk kipróbálni a kerékpársávoktól elválasztott kerékpárutakon át forgalomcsillapított utcákig. Az útvonalak nagy része egymásba fűzhető, és átlagos városi biciklivel, akár családosan is bejárható. Több útvonal érinti a Kortárs Építészeti Központ Budapest 100 programjában résztvevő házakat, a legérdekesebbeket térképen is jelölték, így elolvasható, mit érdemes tudni róluk.

A térképen különféle színekkel jelölték az útvonalakat. Az egyes útvonalakra vagy pontokra kattintva elolvashatják leírásaikat. Érdemes belenagyítani a térképbe, mert több útvonal részben fedi egymást – így könnyebb elindulni egy úton és folytatni egy másikon. A rétegek (Városi túrák kezdőknek, Külvárosi túrák, Budapesti Zöldutak, Budapest 100) tetszés szerint ki és bekapcsolhatóak.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!