Március 13-tól minden hétvégén a kerékpárosoké a pesti alsó rakpart

Újra minden hétvégén bringás-gyalogos korzóvá alakul Európa egyik legszebb panorámájú vízpartja, most hétvégén pedig a Lánchíd is autómentes lesz.

Tavaly már nagyon sikeres volt a korzó megnyitása az emberek előtt, dugókat nem okozott, a példát aztán Szeged is átvette a Tisza partján. A tavalyinál hamarabb megnyílik a korzó.

 

Azzal, hogy a bringázás és sétálás, a nyugodt, tiszta levegőjű naplemente nézés, a görkorizás, gördeszkázás és a babakocsis családok számára megnyílik a Dunapart, nem csak egy olyan emberközpontú városi jövőbe pillanthatunk bele, amiért civil partnereinkkel és tervezőkkel dolgozunk.

Fotó: MTI

Most különösen nagy szükség van arra, hogy új közösségi terek jöjjenek létre.

A kevés parkban és kirándulóhelyen már sokan vagyunk, miközben egyre jobban vágyik mindenki a levegőre. Erre tökéletes helyszín a város közepén elnyúló, mégis autóforgalommal elzárt Duna-part, ahol Európa egyik legszebb panorámájában sétálhatunk.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A Lánchidat március 13. és 15. között lezárják az autós forgalom elől, csak gyalogosan lehet majd használni, ami lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők megtekintsék a híd történetét bemutató kiállítást. A híd mindkét lábánál, a Clark Ádám téren és a Széchenyi téren is végigjárható, “Az örökké élő Lánchíd” nevű tárlat 18 óriásplakáton mutatja be a hídhoz kötődő legfontosabb eseményeket. A kiállítás március 16-tól húsvétig a Városháza parkban tekinthető majd meg.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Szombattól hétfőig a 2-es villamos vonalán, a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között nosztalgia villamossal lehet utazni, amelyen a március 15-i eseményeket és a Lánchíd történetét jelenítik meg. A járat délelőtt 10 órától közlekedik, a menetrendet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján és a fontosabb megállókban lehet megnézni, a járműre jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni.

A hosszú hétvége után elkezdődik a Lánchíd felújítása. A helyszíni kivitelezést előkészítő munkálatok miatt lezárják a járdákat, ezért a gyalogosok a felújítás végéig nem használhatják a hidat. Autóval várhatóan június közepétől nem lehet majd közlekedni a hídon. A Főpolgármesteri Hivatal azt kéri, hogy a helyszínre látogatók tartsák be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott szabályokat, viseljenek maszkot és tartsanak egymástól védőtávolságot.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!