Az Által-ér völgyi kerékpárút lett az Év kerékpárútja 2020-ban

Idén először lehetett pályázni az Év kerékpárútja címre, ahol az ország legvonzóbb szakaszai közül lehetett megszavazni a legjobb tekerőhelyet.

Az Által-ér völgyi kerékpárút Tatabánya-Tata közötti szakasza a forgalomtól leválasztva, jó minőségű aszfalton fut, és számos néznivalót tartogat számunkra. A két város nevezetességein kívül a 400 ezer éves Samu is meglátogatható, a csodás természeti környezetről nem is beszélve.

Gyönyörű a látvány tárul elénk a kerékpárútról a Gerecsére. A legfontosabb kerékpárút Komárom-Esztergom megyében, jó minőségű, pihenőkkel tűzdelt. Ez a kerékpárút szerettette meg a környékén élőkkel a kerékpározást. Nemcsak turisztikai, hanem hivatásforgalmi funkciót is ellát Tatabánya, Vértesszőlős, és Tata esetében. A burkolat szélessége és állapota is megfelelő, ráadásul nem keresztez főutat, így forgalombiztonsági szempontból is magas szintet képvisel.

A pályázatot A Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub hirdette meg.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!