IRON BIKE 2020 : Magyarország legextrémebb kerékpáros túrája

Az Iron Bike 2020 név a teljesítménytúra évére és a megtett kilométerek számára utal, hisz
7 nap alatt, közel 300 települést érintve, napi 300 km bringázással több, mint 2000 kilométert tesznek meg a sportolók.

Az Iron Bike célja a kerékpáros sport népszerűsítése, Magyarország turisztikai látnivalóinak bemutatása, mindezt úgy, hogy közben az extrém teljesítmény egy jó célt is szolgál.

Az Iron Bike 2020-t elsőként teljesítő sportember 2020. július 6-án indul a Magyar Turizmus Média / Bringazas.hu által megálmodott útvonalon, aki nem más mint Zsiga Csaba, a Bianchi nagykövete.

Extrém teljesítményével a daganatos gyerekek megsegítésére szeretné felhívni a figyelmet, miközben bemutatja Magyarország csodálatos látnivalóit. 7 nap szükséges hozzá, hogy több mint 2000 kilométert tekerve bejárja Magyarország csodáit, turisztikai nevezetességeit, nagyobb városait, mindezt egy nemes cél érdekében: a daganatos gyerekek megsegítéséért. Elképesztő távokat fog megtenni, napi 280-320 kilométereket.

Hétfő reggel belevág élete nagy tekerésébe, Hévízről indulva egy hét alatt körbe fogja tekerni Magyarországot.

Csabánál 2018 oktoberében diagnosztizaltak rosszindulatú daganatot, amit azonnal kiműtöttek, amelyet az elmúlt másfél évben további 12 műtét követett.

Egy hónappal ezelőtt, arról számoltunk be, hogy Zsiga Csaba 1 nap alatt varratokkal a tenyerében és a vállában 333 kilométert tekert egy daganatos kislányért.

Csaba mint a nagymúltú Bianchi márka magyarországi nagykövete május végén is súlyos melanoma (bőrdaganat) műtéten esett át, de évek óta hajtja a gyógyulás iránti erős vágy, ezért már újra kerékpáron koptatja az aszfaltot.

Csaba extrém kerékpáros túráját a Magyar Turizmus Média és a Gelencsér Dentál támogatja. A Bringazas.hu és a CsodalatosMagyarorszag.hu portálokon napi szinten több alkalommal, folyamatosan beszámolunk az útról, videókkal, fotókkal.

Csaba útvonala:

A panaszkodás lassan életünk része és önmagunkon kívül ritkán vesszük észre azokat, akiknek igazán szükségük lenne a támogatásra. Zsiga Csaba üzenete, hogy kerekedjünk felül a hétköznapi problémákon és vegyük észre a környezetünkben a valódi nehézségekkel küzdő embereket.

Aki szeretne csatlakozhat hozzánk bármelyik napon, szakaszon, pontos indulási időpontokat és helyszíneket fogunk megadni minden napra vonatkozóan egy következő cikkben.

A bringázás során a daganatos gyermekeknek az Eurakvilo Alapítvány közbenjárásával gyűjtünk, hogy a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohaematológiai Osztályán gyógyuló kicsik felépülését egy 9 millió forint értékeű új ultrahang készülék is segítse. A pécsi a hét magyarországi Gyermekonkológiai Centrum egyike, ahol évente 30-40 újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos, illetve leukémiás gyermeket kezelnek.

Minden reggel a Bringazas.hu Facebook oldalán élő bejelentkezésben ismertetjük az adott napi útvonalat, majd napközben további két posztban számolunk be az eseményekről, végül minden este 21 óra körül egy részletes cikket olvashattok a www.bringazas.hu portálon.

Az IRON BIKE célja, hogy 2021 januárjától, az általunk megálmodott 7 magyarországi szakaszt bárki teljesíthesse, az előre megadott pontos gps koordináták segítségével, és teljesítménytúránk egy valódi kihívássá válhasson a kerékpározás iránt rajongó közönség számára. Még idén létrehozunk egy weboldalt IronBike néven, ahol lehetőség lesz regisztrálni jövőre a megtett szakaszokat. Természetesen az útvonalat nem kell senkinek sem egyben letekerni, a hét megadott szakasz teljesítésére mindig az adott év fog rendelkezésre állni. A szervező Magyar Turizmus Média értékes díjakkal jutalmazza majd az Iron Bike 2020 teljesítését.

A túrával kapcsolatosan kereshető Szabó Zoltán a +36309559451-es telefonszámon.

Hamarosan újabb információkkal jövünk!

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!