Mária Valéria Bike – kerékpárkölcsönző köti össze Esztergomot és Párkányt

2020 február elsejétől használható Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző rendszere, melyet közel 300 millió forintos költséggel hoztak létre az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül.

A kivitelező T-Systems Magyarország Zrt. képviselője elmondta, a kerékpárok tárolására 14 gyűjtőállomás létesült, melyből hat Párkányban és nyolc Esztergomban található. Kiss Bálint projektvezető hozzátette: a “Mária Valéria Bike” nevet viselő rendszerben 60 hagyományos és 45 elektromos kerékpár bérelhető. A járműveket és a dokkolókat alvállalkozóként a Neuzer Kft. szállította.

Az új beruházással egy időben az Esztergomban már meglévő bringakölcsönzési rendszer, az ebi is megújult és kompatibilissé vált az új rendszerrel – mondta a projektvezető. A két rendszer együtt 20 állomásból, 278 dokkolóból és 165 kerékpárból áll.

Mária Valéria Bike, fotó: Kovács Tamás | MTI

Az éves bérlet 6500 forint, a féléves 4000 forintba kerül, fizetésnél forint és euró között lehet választani.

Szabo Eugen, Párkány polgármestere elmondta, a közös rendszer lehetővé teszi a két város lakosai, valamint a turisták számára, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kivegyék, és a tetszőleges állomáson tegyék vissza.

Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere kiemelte, a közösségi közlekedés egy új formája még jobbá teszi az összeköttetést a két határ menti város között. Esztergom és Párkány önkormányzatai ezzel is szeretnék ösztönözni a lakosokat és a turistákat, hogy utazásaikhoz a két város területén környezetkímélő megoldásokat alkalmazzanak.

A rendszer használatához regisztrálni kell a www.mvbike.eu oldalon. Válthatók 1, 3, valamint hétnapos jegyek.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!