Felfüggesztették az egyik olasz kerékpárost a Giro d’Italián

Felfüggesztették a versenyzési engedélyét az olasz kerékpáros körversenyen szereplő Matteo Spreaficónak.

A Vini Zabu olasz kerekesének két doppingvizsgálata „normálistól eltérő” eredményt hozott. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) közlése szerint a 15-én és 16-án levett mintájában teljesítményfokozásra alkalmas Enobosarmot mutattak ki. Az UCI doppingellenes szabályzata szerint eljárás indul ellene.

A 27 éves Spreafico először vesz részt a Giro d’Italián, és 18 szakasz után a 127. helyen áll, több mint ötórás hátránnyal az éllovas holland Wilco Kelderman mögött.

Fotó Giro d’Italia

Az Olasz körverseny hagyományosan az első az év háromhetesei közül, az idén viszont a koronavírus-járvány miatt októberben tartják, részben átfedésben a kedden rajtolt Vuelta a Espanával. Az eredeti tervek szerint májusban Budapest adott volna otthont az úgynevezett nagy rajtnak, a Grande Partenzának, és az első három szakaszt Magyarországon rendezték volna.

Pénteken a Morbegno és Asti közötti 258 kilométer megtétele vár a mezőnyre, a 3481 kilométer össztávú 103. Giro d’Italia vasárnap Milánóban zárul. Valter Attila, a CCC magyar kerekese a 29. helyen áll, olvasható az MTI közleményében.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!