Pogacar hatalmas hajrával nyerte a Tour de France egyik legnehezebb szakaszát

A 15. szakaszat hegyi befutóval zárták, így a tartalék energiákra nagy szükség volt.

A komoly emelkedőkkel tarkított etapot uralta a két szlovén, senkit nem engedtek elszökni még az utolsó hegyen sem, sőt, a nap előtt még harmadik helyen álló kolumbiai Egan Bernal nagyon rosszul ment, és jelentősen visszacsúszott összetettben. Pogacar a jóváírásoknak köszönhetően négy másodpercet faragott hátrányából, így 40 másodpercre áll Roglictól.

Fotó A.S.O. / Pauline Ballet

Fotó A.S.O. / Alex Broadway

“Az igazsághoz tartozik, hogy az első hegyen sem voltam túl jól, már ott majdnem leszakadtam. Mondtam is a srácoknak, hogy gondban vagyok. De nyilván nem adtam fel, és próbáltam elől maradni, ameddig csak lehetett” – mondta Egan Bernal, aki a vasárnapi szakasz után összetettben 8.25-ra van Roglic-tól.

Nehéz megfogalmazni az érzéseimet, jelen pillanatban teljesen üresnek érzem magam, egyszerűen nem forogtak a lábaim, ahogy nőtt a tempó, képtelen voltam tartani a lépést a többiekkel. A hátam nem kifogás, erre a teljesítményére egyébként sem lehet semmi kifogást találni, egyszerűen nem voltam elég jó. Ma szerintem három évet öregedtem a szakasz közben.”

Bernal elmondta, innentől kezdve a csapatnak is át kell értékelnie a céljait a Touron, hisz mostantól ő nyilván kiszállt a sárga trikóért, de jó eséllyel még a dobogóért folyó küzdelemből is. A nyolc és fél perces hátránya viszont arra jó lehet, hogy a vasárnap hozzá hasonlóan nagy hátrányt összeszedő Quintanával együtt, a harmadik héten legalább megpróbáljon nyerni egy szakaszt, olvasható az Eurosport.hosszabbítás oldalán.

15. szakasz, Lyon-Grand Colombier, 174,5 km:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 4:34:13 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) azonos idővel
3. Richie Porte (ausztrál, Trek-Segafredo) 5 mp hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 65:37:07 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 40 mp h.
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, EF Pro Cycling) 1:34 p h

Hétfőn pihenőnap lesz. Kedden a La Tour-du-Pin és Villard-de-Lans közötti 164 kilométer és hegyi befutó vár a bringásokra, akik összesen 3470 kilométert tekernek, amíg egy hét múlva, vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!