Primoz Roglic nyerte a Tour de France első hegyi szakaszát

A legnagyobb esélyesek között számon tartott Primoz Roglic nyerte kedden a Tour de France országúti kerékpáros verseny első hegyi szakaszát.

A Sisteron és Orcieres-Merlette közötti 160,5 kilométeres negyedik etapon egy hatfős szökevénycsoport lépett meg a mezőnytől, amely azonban a célba vezető utolsó emelkedő előtt utolért mindenkit az élbolyból, olvasható az M4Sport oldalán. A 1825 méterre vezető hegyen Roglic csapata, a Jumbo-Visma diktálta a tempót, amely alaposan megrostálta a mezőnyt, de a várakozásoknak megfelelően a „tűzijáték” elmaradt, így a csúcson az élcsoportban maradt 16 kerekes között sprintbefutó döntött, amelyben a Vuelta a Espana tavalyi szlovén győztese bizonyult a leggyorsabbnak.

Fotó Ashley Gruber-Jered Gruber

Fotó Alex Broadway

Roglic győzelmével összetettben feljött a harmadik helyre, az éllovas Alaphilippe ezúttal ötödikként ért célba, így megőrizte a sárga trikót.

Fotó Tour de France

4. szakasz, Sisteron – Orcieres-Merlette, 160,5 km, hegyi befutó:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 4:07:47 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Emirates) azonos idővel
3. Guillaume Martin (francia, Cofidis) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck – Quick-Step) 18:07:04 óra
2. Adam Yates (brit, Mitchelton-Scott) 4 mp hátrány
3. Roglic 7 mp h.

A mezőny szerdán a Gap és Privas közötti 183 kilométert teljesíti. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg szeptember 20-án célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!