Történelmet írt Valter Attila: a legjobb „új profi” versenyzők közé választották

A Velo-club francia szaklap évről évre megválasztja a tíz legjobb „új profit” (ahogyan a sportágban általában mondják: neo pro). A bringás Golden Boy-lista.

Olyan versenyzők kerülhetnek fel a listára, akik első szezonjukat töltik a legmagasabb szinteken, World Team vagy Pro Team színeiben.

A Top10-es listára – a sportág történetében először – felkerült egy magyar versenyző is: a Tour de Hongrie győztese, Valter Attila – jelent meg a verseny weboldalán a hír.

A játék hasonló, mint a labdarúgóknál a Golden Boy szavazás, amelyben ebben az évben a magyar válogatott Szoboszlai Dominik a nyolcadik helyen zárt. A Velo-club szerkesztőségének szavazásán az idei Giro d’Italián végig remekül szereplő, sokáig rózsaszínű trikós, végül az összetett verseny negyedik helyén záró portugál Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) végzett az első helyen.

A magyar kerékpársport nagy reménysége, hogy Valter Attila a hatodik helyezést érdemelte ki, a Magyar Körversenyen aratott győzelme mellett a Giro d’Italián mutatott ígéretes teljesítményét emeli ki a Velo-club, hozzátéve: a Groupama-FDJ leendő versenyzője megmutatta, hogy a következő esztendőkbek számolni kell majd vele.

Érdekesség, hogy a rangsor hetedik helyére is egy „ismerős” kerékpáros került: Quinn Simmons, a Trek-Segafredo amerikai fiatalja, aki Valter Attila mögött második lett a Tour de Hongrie összetett versenyében…

A tíz legjobb neopro 2020-ban:

1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck-Quick Step)
2. Andrea Bagioli (olasz, Deceuninck-Quick Step)
3. Girmay Biniam (eritreai, Nippo Delko One Provence)
4. Ethan Hayter (Brit, Ineos)
5. Clement Champoussin (francia, AG2R La Mondiale)
6. Valter Attila (magyar, CCC Team)
7. Quinn Simmons (amerikai, Trek-Segafredo)
7. Florian Vermeersch (belga, Lotto-Soudal)
9. Alexys Brunel (francia, Groupama-FDJ)
9. Nils Eekhoff (holland, Team Sunweb)
9. Alberto Dainese (olasz, Team Sunweb)

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!