Valter Attila a Tour de France győztes Vingegaard csapatához, a Jumbohoz igazolhat

Holland sajtóhír szerint Valter Attila a friss Tour de France-győztes Jonas Vingegaard csapatához, a profi mezőny legerősebb istállójának tartott Jumbo-Vismához igazol.

A 24 éves magyar bringás szerződése az idény végén lejár a Groupama-FDJ-vel, és már hetekkel ezelőtt szárnyra kapott a pletyka, hogy csapatot vált a következő szezonra.

A korábbi hírek a kétszeres Tour-győztes Tadej Pogacar együttesét, az UAE Team Emirates-et, valamint a számos világklasszist soraiban tudó Jumbo-Vismát is a lehetséges célállomások között emlegették, és vasárnap egy holland szaklap is címlapján hozta a hírt, hogy megszületett a megállapodás: Valter az utóbbinál folytatja.

A WielerFlits azt írja, a holland sor már 2018-ban felfigyelt rá, ám Valter akkor végül a CCC-t választotta, ahonnan 2021-ben igazolt jelenlegi csapatához, amelynek színeiben tavaly három napon át viselhette a Giro d’Italia összetettjében élen állónak járó rózsaszín trikót.

Amellett, hogy júniusban megnyerte a magyar bajnokság mezőnyversenyét, több előkelő helyezést is gyűjtött idén. A hatodik nagy klasszikusnak tartott Strade Bianchén negyedik helyen végzett, a katalán kör zárószakaszán második lett, a Giro-próbáján, az Alpesi Körversenyen ötödikként zárt összetettben, az olasz háromhetes 19. etapján pedig negyedikként gurult át a célvonalon.

A jelek szerint eredményei meggyőzték a parádés Tourt teljesítő (hat szakaszgyőzelem, sárga és pöttyös trikó Jonas Vingegaarddal, zöld trikó Wout van Aerttal) Jumbót, ám hozzátartozik az igazsághoz, hogy Valter korábban azt nyilatkozta, szívesen maradna az FDJ-nél, amely jellemzően ősszel szokott tárgyalni a szerződéshosszabbításokról.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!