Kis-Balaton kerülés a Mapei Tour de Zalakaros felvezetéseként

A világjárvány a 2020. évi XIII. MAPEI Tour de Zalakaros amatőr országúti kerékpáros rendezvény szervezését is nagyban megnehezítette, tervezett időpontjának áthelyezését vonva maga után.

A szeptemberi MAPEI Tour de Zalakarosra hangolódtunk egy különleges kerékpáros csapatépítő programmal. Az eseményen a rendezvény Támogatóival a Bringazas.hu szerkesztősége is részt vett.

11-kor indultunk a zalakarosi Gyógyfürdő térről ahol Novák Ferenc polgármester és Czimondor Nándor alpolgármester köszöntötték a bringásokat.

A résztvevők két táv közül választhattak: egy középtávú kerékpározás (kb. 50 km) a Teker Egyesület kerékpárosainak vezetésével, a MAPEI Tour de Zalakaros középtávú teljesítménytúrájának érintésével (pogányvári szőlőhegy), illetve egy rövidtávú kerékpározás (kb. 35 km) Jankovics Ferenc főszervező vezetésével, a MAPEI Tour de Zalakaros rövidtávú családi bringatúrájának útvonalán.

Markovich Béla a főtámogató Mapei Kft. ügyvezetője is végigtekerte a távot.

Mindkét táv résztvevői egy hosszabb pihenőre megálltak a Kis- Balaton partján, ahol közösen elfogyasztottuk a bográcsban főtt szürkemarha pörkölt ebédünket.

Fotózkodás után a Kis-Balaton partján folytattuk túránkat.

Az ebéd után ellátogattunk a zalaszabari szőlőhegyre.

Innen a legpompásabb látvány tárul elénk a Kis-Balaton, a Balaton és a Zalai-dombság egyedülálló természeti értékeivel. A szőlőhegyen Béla bácsi borbirtokán idilli környezetben frissítettük magunkat.

Úton Zalakarosra.

A Gyógyfürdő térre 15:00 óra körül érkeztünk meg.

Találkozzunk szeptember 25-27-én Zalakaroson a XIII. Mapei Tour de Zalakaroson.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!