Iron Bike 2020 Harmadik nap: a király etap

Az összes szakasz közül ez a harmadik volt a legnehezebb, mivel emelkedőkben gazdag útvonal várt Csabára.

Budapesten a Bringaland üzletében kezdtük a napot, ahol páran már várakoztak, hogy együtt tekerhessenek Csabával.

Az üzlet képviselői Krisztián és Gyuri sok tanáccsal, energiaszeletekkel látták el. A Garmin képviselője Magyar Péter is eljött, hogy átadja meglepetését,a legújabb csúcskategóriás készüléket. A Garmin 1030 Plusz legújabb navigációs eszköz a napokban érkezett Magyarországra, így elsőként tesztelhetjük az Iron Bike 2020 teljesítménytúrán.

Az élő bejelentkezés után Földvári Ági és Török István nagy segítséget jelentett, ugyanis tökéletes helyismerettel végig kísérték Csabát Gödöllőig.

A fővárosból kivezető szakasz tartogatott meredek szakaszokat, de egész jó tempóban tudtak haladni. Gödöllőn a Grassalkovich kastélynál egy nagyobb pihenőt tartottunk, ahol Ági átadta a stafétát Csímár András bringásnak. Balassagyarmatról érkezett, így már a lábában volt 90 kilométer.

Héhalomnál jártak délben, amikor egy rövid pihenőt tartottak az 1833-ban épített háromnyílású kőhídnál.

Csécse településénél szétvált a csapatunk, ugyanis Csabáékra kemény emelkedők vártak Gallyatető felé, a gravel bringával pedig elkanyarodtam Hollókőre és Szécsénybe.

Az UNESCO Világörökség helyszínén felemelő érzés bringázni, mert a 67 védett kontyolt nyeregetetős parasztház, a fatornyos római katolikus templom visszarepít a múlt világába.

Ezután egy rövid kitérőt tettünk a 13 kilométerre lévő Szécsénybe, a barokk építészet remekművéhez, a gyönyörű Forgács kastélyhoz.

Csabáék a mátrai emelkedőkkel kemény harcot vívtak, de hősiesen megküzdöttek minden kilométerrel.

Mátraházától csak 3 kilométerre található az ország legmagasabb pontja, Kékestető, de a nap egyik legnehezebb kihívása se okozott nekik gondot.

Rövid élő bejelentkezés után folytatódott a tekerés, István és András már hazafelé gurultak, míg Csaba Eger felé. Szerencsére emelkedők nélküli szakasz következett, egyedül a siroki várhoz tettünk egy gyors látogatást.

A várban és annak környékén  megismerhetjük a középkori nyüzsgő életet, a táj sajtosságait. Sirokra érdemes több időt szánni, mert 2 különleges sziklaképződmény áll.

Erőt gyűjtve folytatódott tovább a túra Egerbe, de egyre erősödő lázzal már nehezen gyűltek a kilométerek. Heves megye székhelyére az esti órákban érkezett Csaba, innentől viszont autóba ült és Miskolcon zártuk a napot.

Csütörtök reggel Boldogkőváralja felé vesszük az irányt Miskolcról, és Zemplént megkerülve érintjük Sárospatakot, Tokajt és a napot a Tisza-tónál zárjuk.

 

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!