Kerékpárúttal gazdagodhat Salgótarján térsége

Kerékpárút épülhet Karancsalja és Salgótarján között, közölte Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei igazgatója.

A remények szerint Karancsalja és Salgótarján között is megépülhet egy újabb bicikliút. A völgyben épülő kerékpárút folytatását Salgótarján felé az is indokolja, hogy ez az útvonal Nógrád megye egyik legforgalmasabb négy számjegyű útszakasza, tette hozzá Lehel Zoltán. A Karancsalján, Karancslapujtőn és Karancskeszin áthaladó bicikliút és járda építése tavasszal folytatódik. Sulyok Oszkár Jánosné, Karancsalja polgármestere elmondta a Nógrád megyei hírportálnak: a munkálatok még tavaly ősszel kezdődtek meg a csapadékvíz-elvezetési feladatokkal. A három települést érintő, 12 kilométeres kerékpárfogalmi létesítmény összesen több mint 1 milliárd 320 millió forintból épül. A közút megyei igazgatójának ismertetése szerint több további kerékpárút tervezése is folyamatban van. Már előkészítés alatt áll a Dejtár és Balassagyarmat, a Somoskőújfalu és Eresztvény, valamint a Szécsény és Balassagyarmat közötti, felújítanák a Rimóc–Hollókő útvonalat, és már tervezik a Zagyva-völgyi bicikliút három szakaszát is.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Korábban beszámoltunk róla, hogy Nógrád megye közel kétmilliárd forintos támogatásból fellendíti a kerékpárutakat. Az első szakasza Bátonyterenye ipari parkjától egészen Pásztóig tart, ezzel megkönnyítik majd a munkába járást. A Zagyva-völgyi kerékpárút se marad támogatás nélkül, sőt Mátraverebély érintésével új lehetőségek fognak megnyílni.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!