A Balatonon 300 kerékpáros búcsúztatta a telet

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is megrendezésre került a Balatoni Bringa Farsang.

Nyáron mindenki tud kerékpározni, de az igazi kihívás az, amikor dacolunk az elemekkel. A szervezők ügyesen fohászkodtak az időjárásért, mert szinte tavaszias napfény kísérte a bringásokat.

Február 22-én a szervezők már 7 órától várták a kiindulóponton, Balatonfüreden az előzetesen regisztrált résztvevőket.

9 előtt mindenki felsorakozott az indító kapu előtt. A bringazas.hu se maradhatott ki egy ilyen közös tekerésből, hiszen a balatoni kerékpározás minden évszakban megmutatja szépségét.

A tihanyi úton sikerült is bemelegíteni a végtagjainkat, így a komp időben el tudott indulni és megtelt kb 300 elszánt bringással.

Siófokig nagyjából együtt haladtunk, ahol frissen sült pogácsa és forró tea várt minket.

Innentől viszont már mindenki saját tempóban teljesíthette a túrát. Személy szerint minden évszakban szeretem a magyar tengert, de talán a nyüzsgés nélküli időszakban lehet a valódi szépségét meglátni. Olyan helyeken tudtunk kényelmesen kerékpározni, ahol a nyári időszakban csak lépésben lehet sétálni.

Bár még hideg a víz, de akadt olyan bátor fürdőző, aki bemerészkedett a vízbe. Kint nem várta törölköző, vagy kabát, egyszerűen csak folytatták tovább a sétájukat.

Balatonvilágos jelentette az első igazi próbát, mert tavaly óta még mindig nem lett kisebb a vasúti átjáró előtti emelkedő. Tüdőtágító meredeksége pont elég volt ahhoz, hogy jobban esett a közeli frissítőnél a banán és a szőlőcukor. A kötelező fotózást mindenki megejtette, hiszen innen a magasból gyönyörű a Balaton.

Aztán jöhetett a gurulás a Balaton keleti csücskébe. Szinte sehol nem lehetett eltévedni, mert a táblák mutatták a megfelelő irányt. A kereszteződésekben kitartóan segítették a „zebrabiztosok” a túra biztonságos lebonyolítását. Bár egy kanyart sikerült elnézünk, mert az előttünk lévőket követtük, akik szintén a nagy beszélgetésben ösztönösen csak egyenesen haladtak. Néhány száz métert kavicsos, murvás úton tettünk meg, de a Bianchi Impulso Allroad kerékpár tökéletesen megállta a helyét minden terepen.

Balatonkenesén frissítés közben megnéztük a hullámzó Balatont, és a part mellett található padokra írt szerelmes idézeteket.

Folytatva a túrát már több kirándulóval találkoztunk, akiket a téli napasütés mozgásra csábított. Hasunk nem maradhatott üresen az alsőörsi pihenőnél sem, igazából a forralt bor, a meleg tea, az íncsiklandozó sütemény illata állított meg minket. Balatonfüred csendes arca mutatta meg magát, az utcákon csak néhány járókelő figyelte az elsuhanó bringásokat.

A balatonfüredi célban mindenkit várt a befutó érem és a jól megérdemelt forró leves.

A túra nem volt verseny, mindenki más céllal érkezett. Voltak olyanok, akik minél hamarabb teljesíteni akarták a 80 kilométeres távot, hogy edzettségüket a téli hónapban is szintet tudják tartani. Mások a jó hangulatért, a baráti közös tekerésért érkeztek. Mivel tavaly volt az első ilyen Téli Balatoni Bringa Túra, ezért hagyományt teremtve, idén is jöttek olyanok, akik az előző éven teljesítették.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!