Május 15-től bővülnek a balatoni kerékpárszállítási lehetőségek a MÁV járatain

2023. május 15-től több vonat közlekedik a Balatonhoz, életbe lép az előszezoni menetrend.

Május 15-től június 16-ig ismét előszezoni menetrenddel várja az utazókat a MÁV-START.

A part menti nagyobb települések az alapütemű, átlagosan óránkénti követésű vonatok mellett további járatokkal is elérhetővé válnak. Bővülnek a kerékpárszállítási lehetőségek, több InterCity-kocsi és motorvonat áll forgalomba, a vonatokon a kora tavaszi időszakhoz képest több férőhely áll majd az utasok rendelkezésére.

Az előszezoni időszakban forgalomba állít a MÁV-START minden kerékpárszállításra alkalmas kocsit, ennek ellenére azonban a csúcsidei időszakban egyes vonatokon a kerékpáros kapacitások megtelhetnek.

Egyes vonatokon csak 4-8 kerékpár szállítható, ezen vonatokat, valamint a feláras IC és expresszvonatokat rendszerint kerékpárhelyjeggyel lehet csak igénybe venni.

Ha a kerékpárhelyek egy vonaton elfogynak, akkor más vonatot kell választani az utazáshoz, emiatt érdemes a kerékpárjegyet és kerékpárhelyjegyet minél korábban, elővételben megváltani.

Mind az északi, mind a déli parton közlekedik olyan vonattípus, melyen a kerékpárszállítás nagy befogadóképességű kocsiban lehetséges, melyben akár 30 kerékpár is szállítható.

Az északi parton a Kék Hullám expresszvonatokat és a Vízipók InterRégió vonatokat javasolják a kerékpáros utasoknak.

A déli parton a Tópart InterCity vonatok kerékpáros kapacitása a legnagyobb. Dunántúl felől a Helikon InterRégió vonatok helyett a Lesence, Tanúhegy és Fenyves sebesvonatokat célszerű választania a bicikliseknek.

További információk a Balatonra közlekedő előszezoni vonatokról a CsodalatosBalaton.hu portálon olvashatók.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!