Megszűnik a tilalom, újra lehet kerékpárral kompozni a Balatonon

Május 4-től változnak a kompközlekedés vírusjárvánnyal összefüggő utazási feltételei!

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel 2020.03.24-től visszavonásig átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompszolgáltatását. A járványügyi helyzet új fázisba lépésével, igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, 2020. május 4-től (hétfő) a Társaság módosítja korlátozó rendelkezéseit.

2020. május 4-től a kompközlekedés vonatkozásában visszavonásig életbe lépő intézkedések a következők:

  • A BAHART ismét elérhetővé teszi kompszolgáltatását a motoros, kerékpáros és gyalogos utasai számára.
  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól.
  • A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a gépjárműből szájmaszk kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A Társaság további, 2020.03.24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései a kompszolgáltatás tekintetében továbbra is érvényben maradnak. Ennek értelmében az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzítettekhez képest az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított:

  • Szántódrév kikötőből 7.00 és 19.00 óra között 60 percenként minden egész órakor
  • Tihanyrév kikötőből pedig 7.15 és 19.15 óra között 60 percenként, minden óra 15 perckor indulnak a kompjáratok.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából. Mosdóhasználatrakompjaink fedélzetén továbbra sincs lehetőség, a kompok zárt utasterét az utazók nem használhatják. A BAHART szem előtt tartva az utazóközönség, valamint a munkatársak egészségének védelmét, továbbra is kéri az utasok közreműködését, hogy a jegyek megváltásakor körültekintően járjanak el, mellőzék a készpénzben történő fizetést és lehetőség szerint használják érintős bankkártyájukat!

A Balatoni Hajózási Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket, és ennek megfelelően dönt az aktuális utazási feltételekről. Az életbe lépő módosításokról Társaságunk naprakész tájékoztatást nyújt hivatalos honlapján (www.bahart.hu), illetve közösségi média felületein.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!