Tarolt a Zengő Cycling Team a Tour de Pelso kerékpárversenyen

2020. augusztus 29-30-án rendezték meg a Tour de Pelso kerékpárversenyt és a hozzá kapcsolódó eseményeket.

A megszokotthoz képest más időpontban rendezték meg a 18. születésnapját ünneplő Tour de Pelsot. Az esemény szervezőbizottsága úgy döntött, hogy az augusztus 29-30-i hétvégét választják a Balaton Maratonnak és a hozzá kapcsolódó eseményeknek, mint például a Balaton Maratoni Mininek, a Tihany Túrának és a Panoráma Túrának.

Fotó TriszinFotó

A 200 km versenyt kicsit másképpen kellett teljesíteni, mint az eddig megszokottól években.

Fotó TriszinFotó

Fotó TriszinFotó

70 km-es lassú rajttal indították a mezőnyt, ami igen fárasztó volt fejben. Gyakorlatilag csak  Keszthelytől indult el a verseny. Az éles rajtot elkapva azonnal támadásba lendültek a bringások.

Sasvári Dániel a Zengő Cycling Team tagja is az élbolyban volt, aki így emlékszik vissza a kezdésre: Próbáltam nagy tempót menni, hogy megnyújtsam a sort. Az északi oldalon hátszelünk volt és csak ritkán ment a sebesség 50 km/h alá. A csapatunk nagyban dominált és uraltuk a mezőnyt. Folyamatosan volt elől emberünk és így mindig tudtunk pihenni a mezőnyben, míg a többiek dolgoztak. Amint megfogták az emberünket, úgy máris indult a következő Zengős elmenésbe.

Fotó TriszinFotó

Fotó TriszinFotó

Valahol Tihany előtt Sasvári Dániel érezte a lábaiban az iramot és egy kicsit elgurult a mezőnytől.  Amikor látta, hogy kellő távolságban van tőlük, akkor elkezdett gyorsabban menni, de senki sem ment a szökevény után. Úgy gondolták, hogy 60 kilométerrel a vége előtt nem állnak be mögé, hiszen sok van még hátra.

Sasvárit se kellett félteni, tudatosan felépítette a hátralévő távot. Nem volt egyszerű dolga egyedül tekerni a mezőny előtt. A hátszél segítségére volt, de nagyon nyári forróság, a kevés folyadék sok energiát kivett belőle. Az utolsó 15 kilométerre így gondol: nem esett jól. Nem volt már vizem, kiszáradtam és a déli oldalon szembeszél nehezítette a célba érést. Amikor megláttam a Siófok táblát, nagyon megkönnyebbültem. Az utolsó egyenesre érve bőven maradt időm az ünneplésre. Megérkeztem, majd 3 percre utánam a csapattársam is,  Püspöki Dani és 3. helyen Balogh Andris.

A mezőny több mint 6 percet kapott. Az előző években egy 3. és egy 5. helyet szerzett, így igazán kijárt már egy méltó győzelmet.

Eredmények:

Balaton Maraton férfi: 

  • Sasvári Dániel (Zengő Cycling Team) 05:28:44
  • Püspöki Dániel (Zengő Cycling Team) 05:31:38
  • Balogh András (Zengő Cycling Team) 05:33:01

Balaton Maraton női: 

  • Rózsa Dóra 06:29:40
  • Vásárhelyi Éva 07:22:48
  • Sirok Szilvia 07:52:42

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!