43%-kal többen kerékpároztak a Bem rakparton 2021 februárjában

BKK Bem rakparti mérőpontján 43%-os növekedést számoltak 2021 februárjában 2020 februárhoz képest.

Kiugró bringás forgalommal indult az idei év Budapesten és ez februárban is folytatódott. Persze, aki követte havi jelentéseket, annak nem meglepő: télen is jelentősen nőtt a kerékpárforgalom a fővárosban. Úgy tűnik, egyre kevesebben teszik el télire a biciklit, és akkor sem a pince mélyén tartják, hogy a jobb idővel hamarabb elővehessék. A Hungária körúton, az Árpád hídon lévő és a Weiss Manfréd úton bringautakba telepített forgalomszámlálók hibái miatt most csak a budai rakpart adatait hasonlították össze az előző évvel.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Meglepően magas adatokat mutattak 2021 februárjában 2020 februárhoz képest., ugyanis a Bem rakparti mérőpontján 43%-os növekedést mutatott. Múlt pénteken idén először 3000-nél is több kerékpározót számoltak. Tavaly ilyen március közepén történt először. Ezt lehet a tavaszias idővel is magyarázni, viszont a hónap téliesebb első felében se volt alacsonyabb a biciklis forgalom a tavalyinál.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Ezt a példátlanul erős évkezdést nem lehet csak az elmúlt hét tavaszias időjárására fogni, ugyanis a január és február első fele is téliesebb volt a tavalyinál. Biztosan az is erős motiváció, hogy bringán könnyebb elkerülni a fertőzést. Viszont évek óta nem nyílt meg annyi új kerékpársáv a város főútvonalain, mint tavaly és minden felmérés szerint szívesen kerékpároznak a budapestiek, ha vonzóbbá válnak az utak, számolt be róla a Magyar Kerékpárosklub

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!