Bubi-állomásokat telepítenek a XI. és a XIII. kerületben

Hat állomással bővül márciustól a Bubi közbringarendszer, az új kerékpárfelvevő helyeket a XI. és a XIII. kerületben alakítják ki – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Az új állomásokkal városszerte már 207 helyszínen lesznek elérhetők a közbringák – írták.

A közlemény szerint új állomás lesz a XI. kerületben a Budafoki út és a Karinthy Frigyes út sarkán, a Vincellér utca és a Bocskai út találkozásánál, a Hengermalom út és Budafoki út kereszteződésénél, a Hauszmann Alajos utca és Szerémi út találkozásánál, valamint az Etele út és Fehérvári út kereszteződésében. A XIII. kerületben a Radnóti Miklós utca és a Váci út sarkán alakít ki állomást a BKK.

A BKK közölte, hogy az állomások telepítését a XI. kerületben önkormányzati forrásból, a XIII. kerületben partneri megállapodáson keresztül finanszírozza.

Kitértek arra is, hogy a Bubi évek óta egyre népszerűbb: 2023-ban naponta átlagosan több mint 9 ezerszer utaztak a biciklikkel, a múlt év legforgalmasabb napján, szeptember 13-án több mint 18 ezer utazást rögzített a BKK.

A BKK egy korábbi felmérése szerint a többség munkába járásra, illetve a munkából hazajutásra (57 százalék) használja a zöld kerékpárokat, emellett sokan intézik ügyeiket, kisebb vásárlásaikat (49 százalék) is a Bubival, illetve szórakozni is közbringával járnak (40 százalék) – olvasható a közleményben, amely szerint a flottában már összesen 2460 kerékpár van.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!