Hamarosan 1510 új LED-lámpatest világít a Lánchídon

A Lánchídon a felújítás során gazdaságos és környezetbarát LED-es közvilágítást építenek ki, és megújul a dunai átkelő díszkivilágítása is.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, közösségi oldalán számolt be arról, hogy lecserélik a mostani girlandvilágítást 1178 lámpatestet, és az újat 1510 LED-lámpatest fogja alkotni. Közzétette a Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatóját, amely szerint a Lánchídon LED-es közvilágítást építenek ki és megújul a díszkivilágítás is.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Az új a jelenleginél takarékosabb, 35 kilowatt teljesítményű lesz. Az új díszvilágítás füzérvilágításból és fényvetőkből áll majd. Az oroszlánszobrok esti láthatóságát “külső derítés” biztosítja majd. A díszkivilágítás színe változtatható lesz, ünnepi eseményeken például a nemzeti színek is megjeleníthetők majd – derül ki a bejegyzésből.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

A Lánchíd az első állandó híd volt Pest és Buda között, egyben a teljes magyarországi Duna-szakaszon is. A hidat a 2. világháború végén a német hadsereg felrobbantotta. Az újjáépített hidat első felavatásának 100. évfordulóján, 1949. november 20-án nyitották ismét meg.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Azok a bringások, akik a Lánchídon a járdán keresztül szeretnének átjutni a Duna másik oldalára, akkor a kerékpárpárral csak tolva közlekedhetnek. Túl keskeny a sáv ahhoz, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok is elférjenek egymás mellett. A hídon a gyakran dugóban álló járművek nehezítik a közlekedést. Korábban a Magyar Kerékpárosklub is kifejtette álláspontját a budapesti hidak kerékpáros közlekedéséről: Szeretnénk, ha mindegyiken át lehetne tekerni Budáról Pestre, mégpedig úgy, hogy ehhez ne kelljen veszélyes mutatványokat előadni.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!