Hétvégente a kerékpárosoké és a gyalogosoké a pesti alsó rakpart

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere közösségi oldalán osztotta meg véleményét a pesti rakpartról: visszavonásig a hétvégéken a gyalogosoké és a bringásoké a terep.

Még tavasszal úgy döntöttek, hogy a kijárási korlátozások idején megnyitják a rakpartot a gyalogosok és a biciklisek előtt, a kezdeményezés pedig nagyon népszerű volt, ezért a korlátozások megszűnése után is nyitva maradt. A közvélemény-kutatásból kiderült, hogy az emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja. Azzal az állítással, hogy időszakosan, például hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat 73% ért egyet és 24% ellenzi, de még a forgalom teljes megszüntetése is többséget kapott, 59% támogatja, 37% ellenzi.

Karácsony Gergely összegzésében az áll, hogy a budapestiek többsége úgy gondolja, a rakpart elsődleges szerepe a kikapcsolódás. A hétvégi megnyitás tapasztalatai és a budapestiek véleménye alapján a Főváros megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a továbbtervezés során hogyan lehet kisebb, de kulcsfontosságú helyeken javítani a terveken annak érdekében, hogy a rakpart még jobb legyen a gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára.

Fotó Közösségi tervezés Budapest

A Főváros célja a RAK-PARK projekt (amelynek engedélyezési terve még 2018-ban elkészült) felgyorsítása és a kapcsolódó projektek összehangolása a Kormánnyal együttműködve.

Jó hír, hogy a megnyitott rakpart a bringásoké és a gyalogosoké a következő hétvégéken, amíg vissza nem vonják a rendelkezést.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!