I bike Budapest 2022 bringázás: információk, útvonal, térkép

Tekerj át a városon úgy, ahogy máskor nem lehet! Idén azt szeretnék a szervezők elérni, hogy a metrópótlás után kerékpársáv legyen a buszsávból az Üllői úton, tegyék biztonságosabbá a kiskörúti biciklisávot, és a felújítás után bringázható legyen a Lánchíd – I bike Budapest 2022

Az I bike Budapesten olyan útvonalakon tekernek együtt gyerekektől idősekig a legkülönbözőbb emberek, ahol máskor csak nehezen lehet. A Kerékpárosklub a felvonulással azt üzeni a döntéshozóknak, hogy érdemes folytatni a kerékpáros fejlesztéseket, mert láthatóan nagy igény van a biciklis közlekedésre, hosszú távon pedig ez az élhető városok kialakításának egyik legolcsóbb eszköze.

Mert ahol jó bringázni, ott jó élni. Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki biciklire tud ülni, és nem csak ezen a napon. Gyere velünk – olvasható a szervező Magyar Kerékpárosklub közleményében!

  • Dátum: 2022.04.23. szombat
  • Start: 15:00, Városligeti Királydomb
  • Bringaemelés: 17.00, Margit-sziget Nagyrét

A menetet Désireé Bonis, Hollandia új nagykövete indítja el, mert a világ legbringásabb országa több mint 10 éve segíti a magyar kerékpáros fejlődést.

ÚTVONAL: Városliget – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Erzsébet híd – Pesti alsó Rakpart – Árpád híd – Margitsziget

Fotózz, videózz, mutasd meg a BRINGÁZÁS nevű hivatalos Facebook csoportunkban fotóid!

A 2021-es esemény képekben:

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!