Szakmai összefogás a budapesti kerékpáros közlekedésért

A Budapest Fejlesztési Központ és a Magyar Kerékpárosklub együttműködést kötött, hogy rendszeres szakmai egyeztetéseket és közös kutatásokat végezzenek. 

Együttműködési megállapodást kötött a Budapest Fejlesztési Központ és a Magyar Kerékpárosklub a fővárosi és agglomerációs kerékpáros beruházások területén, olvasható a Magyar Építők honlapján. A kormányzati és a civil szervezet közös célja az, hogy rendszeres szakmai egyeztetések, közös kutatások, szemléletformáló programok és oktatóprogramok elindításával elérjék: Budapest és térsége állami kerékpáros fejlesztései a lehető legjobban szolgálják ki a kerékpározni vágyók igényeit. A koronavírus-járvány tanulságai is igazolták:

a kerékpározás fenntartható, megfizethető, valós alternatívát jelentő egyéni közlekedési forma.

Kiemelt cél tehát a magas színvonalú, a kerékpárosok igényeire szabott infrastruktúra megteremtése, nemcsak a belvárosi, hanem az agglomerációs közlekedésben is. A Budapest Fejlesztési Központ által koordinált állami beruházások, HÉV- és vasútfejlesztések ehhez jelentős mértékben hozzájárulhatnak tudtuk meg a Magyar Építők honlapján.

A felek a kerékpárosbarát útvonalak és kerékpárparkolók kialakításán dolgozhatnak együtt, de a megállapodás lehetőséget teremt szakpolitikai javaslatok, Budapest várostérségét érintő stratégiák közös kidolgozására, kutatások, forgalomszámlálások végzésére, szemléletformáló kampányok, oktatóprogramok szervezésére is. Az együttműködés első terepe az új Duna-híd és kapcsolódó úthálózata, ahol Budapest eddigi legjobb, széles, kiemelt, teljes értékű, kétoldali kerékpáros főútvonalát szeretnék megvalósítani – ennek tervezésében a két szervezet már el is kezdte a közös munkát.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!