A Giro új pezsgős protokollt vezet be Girmay szembelövős balesete után

Biniam Girmay megnyerte a Giro d’Italia tizedik szakaszát, majd a díjátadó ceremónia közben, a pezsgősüveg dugójával szembelőtte saját magát, ami miatt kénytelen volt feladni a 2022-es Girót!

Ahogy több más sportágban, úgy a bringás versenyeken is bevett dolog, hogy a dobogón állva a győztesek pezsgőt kapnak, amivel aztán lelocsolják a pódium előtt állókat.

Az idei Girón nem Girmay balesete volt az első pezsgős malőr. A Giro d’Italia első három etapját Magyarországon rendezték.

A nyitó szakasz Budapestről indult és Visegrádon volt a célja, amelyet a holland Mathieu van der Poel nyert. Az első szakasz győztese, Mathieu van der Poel vállon lőtte magát a pezsgős dugóval, és már ő is utalt rá, hogy a szervezőknek biztonságosabbá kéne tenni a pezsgőzést, mert senki nem akar egy ilyen fatális baleset miatt kiszállni a versenyből.

Sokat nem kellett várni és bekövetkezett Girmay balesete, ami jóval súlyosabb volt mint Van der Poelé.

Ahogy arról a Bringazas.hu is beszámolt, a 10. szakasz utáni díjátadón Biniam Girmay szakaszgyőztes szembelőtte magát a pezsgősdugóval, ami után korházba kellett szállítani. Az orvosok megállapították, hogy bevérzett a szeme, emiatt a Giro feladására kényszerült történelmi győzelme után. Ő lett az első fekete-afrikai versenyző, aki szakaszt tudott nyerni egy Grand Touron.

VIDEÓ a pezsgős balesetről:

 

A Giro d’Italia szervezői a 11. szakaszon elővigyázatosságból, már egy előre felbontott és visszadugaszolt palackot helyeztek Alberto Dainese szakaszgyőztes versenyző elé. A rózsaszín trikós Juan Pedro Lopez pezsgősüvegében már dugó sem volt, csak fel kellett ráznia a pezsgőt és spriccelni.

Úgy tűnik, hogy Girmay balesete után, Mathieu van der Poel kérése célba ért.

A kerékpárverseny olasz szervezői úgy döntöttek, hogy módosítanak az eddig bevált gyakorlaton, és előre felbontják az ünneplésre szánt pezsgőket a balesetek elkerülése végett. Ez a protokoll több más versenyen is már érvényben van.

A Giro d’Italia igazgatója, Mauro Vegni úgy nyilatkozott, hogy még gondolkodnak rajta, milyen módon tudják megtartani a díjátadó ceremóniát, hogy a versenyzők is kiélvezhessék a győztesnek járó pillanatot, a szponzorok érdekei se sérüljenek, és mindenki biztonságban legyen.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!