A koronavírus befolyásolhatja a Budapestről rajtoló Giro d’ Italia megrendezését

Észak-Olaszországot is letarolta a hétvégén a koronavírus, de ez még csak a kezdet: a teljes sportéletet ellehetetlenítheti a járvány, amely a Budapestről rajtoló Giro d’Italiára is hatással lehet.

Olaszországban most indul a kerékpáros szezon, jönnek a rövidebb versenyek, a Siena környéki Strade Bianche március 7-én, a híres, egy hetes körverseny, a Tirreno-Adriatico március 11. és 17. között, majd március 21-én a Milánó-San Remo egynapos. Aztán májusban kezdődik a háromhetes Giro d’Italia, amely Budapestről indul.

Mauro Vegni felel az összes verseny szervezéséért, hétfőn azt nyilatkozta,

„Aggódunk a fennálló problémák miatt, ugyanakkor reméljük, hogy a helyzet hamarosan javulni fog. Figyelembe kell venni a földrajzi jellemzőket. A Strade Bianche megrendezését nem érinti a vírus terjedése, a Milánó-SanRemo nagy veszélyben lehet. Milánó környéke az egyike annak a két gócpontnak, ahol a legtöbb esetet regisztrálták. A koronavírus terjedése a Tirreno-Adriatico és Giro megrendezését is befolyásolhatja.” A Giro budapesti rajtja és magyarországi szakaszai miatt Magyarország is érintett lehet.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!