Egy helikopter keltette szél miatt bukott két versenyző a Giro d’Italian

A versenyt közvetítő egyik televíziós helikopter által keltett óriási szél miatt bukott a Giro keddi szakasznak végén Luca Wackermann és Etienne van Empel.

Mindkét kerékpáros, Luca Wackermann és Etienne van Empel az olasz Vini-Zabu csapatában teker, és már majdnem túlvoltak a szakaszon, amikor a baleset történt. Ahogy azt a RAI elemző műsorában Angelo Citracca, a Vini Zabu egyik sportigazgatója elmondta, a helikopter túl alacsonyan szállt, közel is repült a mezőnyhöz, ezért a forgószárnyak által generált szél elmozdította a kordonokat. Melyek aztán etalálták a cél felé haladó két versenyzőt, nem sokkal az egy kilométeres kapu után.  A belga van Empel szerencsére jól van, holnap tudja majd folytatni, csak az ujja sérült meg könnyebben. Viszont egyáltalán nem emlékszik a történtekre.

Fotó Vini Zabú

“Tekerünk a cél felé, aztán egyszer csak felénk repültek a kordonok. Én rendben vagyok, remélem Luca is” – írta a Twitteren a Vini Zabu versenyzője.

Az olasz csapat másik sportigazgatója, Luca Scinto annyit mondott a súlyosabb sérültről, hogy Wackermannt egyből korházba szállították, és az első diagnózis szerint eltört az arccsontja, illetve van egy komoly vágás az álla alatt. Ő természetesen nem tudja folytatni a Girót.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!