Fetter Erik 70. a Giro nyitó időfutamán, Evenepoelon a rózsaszín trikó

Fetter Erik 70. helyen zárt a 106. Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyt nyitó szombati időfutamon, amelyen Remco Evenepoel bizonyult a leggyorsabbnak.

Az olasz körversenyen másodszor szerepel, tavaly – a Magyarországról rajtolt Girón – összetettben a 83. helyen zárt, legjobb szakaszeredményeként 15. lett Nápolyban.

A Fossacesia Marinából induló 19,6 kilométeres táv jelentős része, mintegy 16 kilométer sík terepen zajlott az Adriai-tenger partján, majd az utolsó kilométereken Ortona városközpontjában egy rövid, kanyarokkal tűzdelt emelkedőt kellett leküzdeniük a részvevőknek.

Fetter a Giro 176 indulója közül a 174. elrajtoló kerékpáros volt. Az EOLO-Kometa magyar időfutambajnoka külön készült erre az etapra, és a 70. időt tekerte, 2 perc 10 másodperccel elmaradva a Vuelta Espanán címvédő Evenepoeltól.

“Az első fele egészen jól ment, aztán a lábaim nagyon megadták magukat, nagyon elsavasodtam és nem igazán tudtam már leadni az erőt. Ugye az a baj ezzel a pályával, hogy nincsen benne semmi pihenő: nem igazán van kanyar, ha van, az is felfelé, így nem nagyon tudtam helyre jönni. Ennek ellenére annyira nem volt rossz” – mondta az M4 Sport helyszíni stábjának a 23 éves magyar kerékpáros, hozzátéve, hogy motiváltan várja a folytatást.

Az előzetesen az összetett legnagyobb esélyesei közé soroltak közül a szlovén Primoz Roglic, a szám olimpiai bajnoka is éppúgy volt korábban időfutamban vb-ezüstérmes, mint Evenepoel. Az 55,211 km/órás átlagsebességet elérő belga a nyitónapon mindenkinél erősebbnek bizonyult, még a kétszeres időfutam-világbajnok, egyórás világcsúcstartó olasz Filippo Gannának is – aki eddig pályafutása mind az öt Giro-időfutamát megnyerte – be kellett érnie a második hellyel. Roglic pedig 43 másodperccel maradt le a belgától, ezzel hatodik lett.

Eredmény (a Giro honlapja alapján): 1. szakasz, Fossacesia Marina-Ortona, 19,6 km, időfutam:

1. Remco Evenepoel (belga, Soudal Quick-Step) 21:18 perc
2. Filippo Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 22 másodperc hátrány
3. Joao Almeida (portugál, UAE) 29 mp h.
…70. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 2:10 perc hátrány

Az olasz körverseny vasárnap a Teramo és San Salvo közötti 202 kilométeres távval folytatódik. A 106. Giro d’Italia mezőnye összesen 3489 kilométert tesz meg és mintegy 51 400 méter szintkülönbséget küzd le, amíg május 28-án célba ér Rómában.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!