Rózsaszínbe borult a Hősök tere, 100 nap múlva Budapestről rajtol a Giro d ‘Italia

Bringásokkal telt meg a rózsaszínre festett Hősök tere a 100 nap múlva Magyarországról rajtoló Giro d’Italia tiszteletére. Valter Attila a Giro magyar sztárja és reménysége, illetve Dina Márton is együtt tekert a száz lelkes biciklissel a jeges időben.

Sztárok is segítik a Giro d’Italia népszerűsítését, a rózsaszín éjszaka házigazdája Dr. Csisztu Zsuzsa sportriporter volt, aki a celebek és sportolók világában egyaránt könnyedén mozog. Till Attila is eljött tekerni a Hősök terére, ő elkötelezett biciklis, minden rendezvényt támogat, ami ennek a szerinte nagyon fontos közlekedési eszköznek a népszerűsítéséről szól. A kerékpár nem csak egy hobbi, vagy sporteszköz, hanem meghatározó eleme napjaink közlekedésének és ha a jövőbe tekintünk ez az ember hajtotta eszköz még nagyobb jelentőséget fog kapni, gondoljunk a teljesen átalakuló energiapiacra, de akár a saját egészségünkre is. Gianni Annoni vérbeli olaszként az itáliai körversenyről sem hiányozhat, talján szívében a bringák fontos helyet foglalnak el, de most a magyar versenyzőknek fog szurkolni. Van is hazai esélyesünk szerencsére és számos feltörekvő otés kerülhet még a rajtvonalra májusban. A világ egyik legnagyobb országúti körversenye a hazai utánpótlásnak, vagy a biciklizéssel csak most ismerkedő fiatalnak is óriási lökést fog adni, van akinek életpályát.

Valter Attila országúti kerákpárosunk sporttörténelmet írt, amikor a 2021-es Giro d’Italia hatodik szakasza után átvette a vezetést az összetettben és három napig hordhatta a vezető helynek járó rózsaszín trikót. Attila szerényen nyilatkozik, az alázatot ismerő nagy sportoló tűnik ki személyiségéből. Szerinte a Giro-n indulni már egy karrier csúcspontjának számít, látványos eredményt hozni pedig életcél lehet. Így is áll hozzá a magyar nyitó etapokhoz, nagyon szeretné a kedvenc edző útvonalát is érintő visegrádi szakaszon megvillantani tudását, rengeteget készül erre a versenyre. A hegyi szakaszokat külön kedveli, pályafutása alatt első látványos eredményeit hegyikerékpárban hozta a magyar tehetség.

A nem kisebb bringás tálentum Dina Márton szintén szót kap, mielőtt legjobbjaink felülnek a Hősök terén felállított spinning bringák mellett az edző görgőikre. A Giron ő már indulási jogot kapott, pár nappal a verseny rajtja előtt szólították a versenycsapatába. 2019-ben a Tour de Hongrie körversenyen ezüstéremmel legyőzte Attilát, aki a bronzot hozta el. Attilával gyerekkori barátok, együtt kezdték mountainbike-os karrierjüket Csömörön. Neki még egyelőre a levegőben van az indulás lehetősége a 2022-es olasz körversenyen, de úgy kell készülnie, hogy ismét a rajt előtti utolsó napokban kaphat jelzést az indulásra. Kemény sportolói feladat együtt élni ezzel a feszültséggel és kizárni a lehetséges csalódás lehangoló tudatát edzések közben. Eltökéltségéről határozott és nagyon pozitív nyilatkozata meggyőz mindenkit és a teljes projekt atyja, Révész Máriusz kormánybiztos is bizakodóan nyilatkozik a versenyző indulási esélyeiről: a sportdiplomácián biztosan nem fog múlni, hogy Márton is rajthoz állhasson.

A bemutatkozások után mindenki nyeregbe pattant és óriási rózsaszín flashmobként megelevenedett a Hősök tere. Száz spinninges vágott bele egy közös edzésbe a fagyos időjárásban. Középen a nagymenőink, az élen pedig a versenyt segítő celebek kifulladásig hajtották a pedálokat. Száz nap múlva, május 6-án Magyarországról, Budapestről rajtol tehát a Giro d’Italia, óriási látványosságot hozva az ország több településére a száguldó lovagokkal. A Dunakanyart és a Balatont is érintő verseny hazánk legszebb turisztikai látványosságai mellett fog elszáguldani. Ahogy a szerda esti bemutatkozó napon is nagyon sokan jelentek meg a hideg idő ellenére, várhatóan májusban is óriási nemzetközi érdeklődéssel számolhatunk, kiváló turisztikai imázs készülhet a szezon elején Magyarországról.

Íme a Bringazas.hu fotói az eseményről:

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!