Tratnik szökésből nyerte a Giro d’Italia 16.szakaszát

Az Udine és San Daniele del Friuli közötti 229 kilométeren hat kategorizált emelkedő várt a 137 fős mezőnyre, amely ezúttal nyugodt tempót választott és szabad kezet engedett a népes szökésnek.

Az élcsoportból bő 40 kilométerrel a cél előtt tekert el Jan Tratnik, aki a 2015-ös Tour de Hongrie-n az utolsó szakaszt és a sprinterek pontversenyét is megnyerte. A Bahrain-McLaren kétszeres szlovén időfutambajnok bringását a záró 13 kilométerre, az utolsó lejtmenetre érte utol az üldözőcsoportból kiváló ausztrál Ben O’Connor (NTT), a szakaszgyőzelem kérdését így ketten döntötték el.

Fotó Giro d’Italia

Fotó Giro d’Italia

A cél előtt 700 méterrel az út rövid meredek részén O’Connor tempót növelt, Tratnik azonban nem szakadt le, sőt, röviddel később kontrázott, és magabiztos előnye tudatában még ünnepelni is tudott. A szlovén kerékpáros pályafutása során először nyert szakaszt háromhetes viadalon.

Fotó Giro d’Italia

Fotó Giro d’Italia

Az összetett élmenőit magában foglaló mezőnyt a technikás hajrában a rózsaszín trikós Almeida támadta meg, és a Grand Tour-újonc két másodperccel riválisai előtt ért célba.

Az idei Tour de Hongrie-n győztes Valter egészen az utolsó kilométerekig a legjobbak között tekert, ám végül egy perccel mögöttük ért célba a 60. helyen. A magyar kerekes az összetettben két helyet veszítve a 24. helyen áll.

Eredmények:
16. szakasz, Udine-San Daniele del Friuli, 229 km:
1. Jan Tratnik (szlovén, Bahrain-McLaren) 6:04:36 óra
2. Ben O’Connor (ausztrál, NTT) 7 másodperc hátrány
3. Enrico Battaglin (olasz, Bahrain-McLaren) 1:14 perc hátrány
…60. Valter Attila (CCC) 13:54 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Almeida 65:45:08 óra
2. Kelderman 17 másodperc hátrány
3. Hindley 2:58 perc hátrány
…24. Valter 36:27 p h.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!