Valter Attila őrzi a rózsaszín trikót a Giro nyolcadik szakasza után is

A 22 éves Valter Attila olyan eredményt ért el, amit korábban még egyetlen magyar kerékpározó sem, miután a három nagy körverseny egyikén, a Giro D’Italián összetettben három napja vezet.

Valter Attila az esélyesekkel együtt célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, szombati szakaszán.

A Foggia és Guardia Sanframondi közötti 170 kilométeres etapon egy második kategóriás hegy után a célba egy negyedik kategóriás emelkedő vezetett, amelyen a Groupama-FDJ magyar bringása tartotta a lépést az összetettben mögötte álló riválisokkal, így az előnye továbbra is 11 másodperc a belga Remco Evenepoel és 16 a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt. A rózsaszín trikó 90 éves történetében Valter a 166. versenyző, aki legalább háromszor magára ölthette a legendás mezt.

Többen is álltak az élen, de végül a francia Victor Lafay (Cofidis) ünnepelhette a szakaszgyőzelmet a 170 kilométer végén, mögötte Dina Márton csapattársa, Francesco Gavazzi (Eolo–Kometa) lett a második.

Az utolsó öt kilométeren a Valter mögött második helyen álló Remco Evenepoel sora, a Deceuninck–Quick Step meghúzta a főmezőnyt. Éppen Valter mellett volt egy bukás, de a magyar kerékpáros remek reflexszel kikerülte a pórul jár versenytársat, és megérkezett a legnagyobb riválisokkal együtt a célba, azaz zsinórban a harmadik versenynapra is megőrizte az éllovasnak járó rózsaszín trikót. Az élmezőnyből Louis Vervaeke (Alpecin–Fenix) vesztett időt, aki az ötödikről a tizedik helyre csúszott vissza.

Vasárnap újabb közepesen nehéz, hegyi befutós szakasz vár az olasz körverseny résztvevőire.

Giro d’Italia, 8. szakasz, Foggia–Guardia Sanframondi (170 km)

  1. Victor Lafay (Cofidis) 4:06:47
  2. Francesco Gavazzi (Eolo–Kometa) + 36 másodperc hátrány
  3. Niklas Arndt (DSM) + 37 mp h.

    29. Valter Attila (Groupama–FDJ) + 4:48 perc hátrány

Az összetett állása:

  1. Valter Attila 31:10:53
  2. Remco Evenepoel (Deceuninck–Quick Step) + 11 mp h.
  3. Egan Bernal (Ineos Grenadiers) + 16 mp h.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!