Valter Attila összetett negyedik a Giro d’Italian, megtartotta a fehér trikót

Valter Attila hivatalosan a 78. helyen ért célba a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny ötödik szakaszán (a mezőnnyel azonos idővel), összetettben ezzel egy helyet előrelépett, így már a negyedik, és a fehér trikót is megőrizte. A másik magyar, Dina Márton a 136. lett.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Valter Attila óriási versenyzéssel a hatodik helyen zárta a Giro negyedik szakaszát, így összetettben feljött az ötödik helyre, illetve élre állt a legjobb 25 éven alulinak járó – fehér trikóért zajló – különversenyben.

Óriási sprintet követően az ausztrál Caleb Ewan győzött, Giacomo Nozzolo a második, míg Elia Viviani lett a harmadik. Valter Attila a mezőnnyel együtt ért célba, aki hivatalosan – azonos idővel – a 78. lett. A magyar bringás megtartotta a fehér trikót, az összetettben pedig egy pozíciót előrelépve már a negyedik. Magyar kerekes háromhetes viadalon még sosem viselhetett megkülönböztető trikót.Dina Márton 31 másodperc hátránnyal a 136. helyen ért célba, összetettben a 86. pozícióban van.

A hajrában hatalmasat bukott a Giro egyik nagy esélyese, Mikel Landa a Bahrain-Victorious elsőszámú kerékpárosa. A baszk bringás nagy sebességnél bukott, majd percekig mozdulatlanul feküdt a földön. Olyan súlyosan megsérült, hogy mentőautó vitte kórházba.

Csütörtökön nehezebb feladat vár a kerékpárosokra az Appenninekben, akiknek hegyi befutóra kell készülniük a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno között zajló 160 kilométeres szakasz végén. A nap folyamán két hegyet is megmásznak majd a bringások, az utolsó három kilométer átlagosan 7,7 százalékos meredekségű lesz.

5. Szakasz, MODENA–CATTOLICA, 177 KM

  1. Caleb Ewan (Lotto-Soudal) 4:07:01 óra
  2. Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka ASSOS) azonos idővel
  3. Elia Viviani (Cofidis) a. i.
  4. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) a. i.
  5. Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) a. i.

    78. Valter Attila (Groupama-FDJ) 0 mp h.

    136. Dina Márton (EOLO-Kometa) 31 mp h.

Összetett eredemény:

  1. Alessandro De Marchi (olasz, Israel Start-Up Nation) 17:57:45 ó
  2. Louis Vervaeke (belga, Alpecin-Fenix) 42 mp h.
  3. Nelson Oliveira (portugál, Movistar) 48 mp h.
  4. Valter Atila 1:00 perc h.
    …86. Dina 18:45 p h.

A 25 éven aluliak élcsoportja:

  1. Valter Attila 17:58:45 óra
  2. Alekszandr Vlaszov (orosz, Astana) 24 mp h.
  3. Remco Evenepoel (belga, Deceuninck – Quick-Step) 28 mp h.
  4. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 39 mp h.

A 104. Giro d’Italián csütörtökön a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely 3479,9 kilométert tesz meg, amíg május 30-án célba ér Milánóban.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!