625 millió forintból bővíti kerékpárútjait Győr városa

Az új győri kerékpáros úthálózat megépítésével, biztonságosabbá válhatna a közlekedés.

A Tatai úti, a Régi Szentiváni úti és a Kodály Zoltán utcai kerékpárút építésével, valamint az Adyvárosba tervezett forgalomcsillapított övezet kialakításával kezdetét vették Győrben az újabb kerékpárút hálózat bővítő munkálatok.

A most megkezdett munkálatok során:

– a Tatai úton a kerékpárút a Hecsei úti körforgalmú csomópont és a Tibormajori út csomópontja közötti szakaszon épül meg.

– a Régi Szentiváni úton az út északi oldalán épülő kétirányú kerékpárút a felmérések szerint jelentős forgalmat bonyolít majd le a belső városrészek és az Ipari Park között, és mindkét végén meglévő, vagy tervezett kerékpáros hálózati elemhez kapcsolódik.

– a Kodály Zoltán utcában két oldalon vezetett egyirányú kerékpárút épül, mely két, a kerékpárral közlekedők számára is rendkívül fontos csomópontot köt össze, a Földes G. utcai körforgalmú csomópontot és az Ifjúság körutat. Az új kerékpárút mindkét végén már kiépített kerékpárútba csatlakozik.

– A Kodály Zoltán utcában a kerékpárút építésével együtt kezdetét veszi egy forgalomcsillapított övezet kialakítása is: Adyváros sűrűn lakott, főként panelházas övezet, mely jelentős lakosságszáma miatt nagy kerékpáros és gyalogos forgalommal rendelkezik. A kerékpárút kiépítés mellett ezért fontos a terület forgalomcsillapítása is. Ezt a célt szolgálja a Kodály Zoltán utca és szervizútja csomópontjában, illetve a szervizúton új kerékpáros és gyalogos átvezetéseknél, valamint az új kerékpáros nyomvonal átvezetésnél tervezett sebességcsökkentő pódiumok kialakítása. Emellett a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium mellett, illetve a vele szemben lévő óvodánál egy- egy fedett kerékpártárolót alakítanak ki.

A fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból kapott pénzt a város.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!