Egyre népszerűbb a teherbiciklis közlekedés a gyerekekkel

Hollandiából ered az ötlet: nem oldalkocsis kerékpáron szállítják a gyerekeket óvodába, hanem egy dobozos biciklit fejlesztettek ki, mivel így biztonságosabb és stabilabb a közlekedés.

Amikor a család bővül egy-egy kis gyermekkel, akkor nehéz újra a kerékpárra pattanni és elindulni bringázni. Manapság szinte alig látni gyerekülést, helyette a teherbicikli lett a divatos, főleg a nyugati országokban. Hazánkban még csak néhányat fedezhetünk fel.

A gyártók, tervezők szerte a világon kreatív megoldásokkal színesítik a teherbringák körét, akadnak két vagy három kerékkel rendelkezők, akár mesefigurásak is.

Fotó RedTricycle

A legnagyobb könnyebbséget az jelenti, hogy a mérnökök már elektromos rásegítő rendszert is terveztek ezekbe a bringákba, így akár a két gyermek súlyával is megoldható a hosszabb utazás nehézségek nélkül. Nem kell egyensúlyozni a kormányra akasztott szatyrokkal, elég azokat a szállítórészbe helyezni.

Fotó RedTricycle

Fotó RedTricycle

A biztonsági övre is figyelmet fordítanak, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között élvezhessék a közlekedést. Ha pedig a kedvencünket szeretnénk magunkkal vinni kerékpározni, akkor ez is megoldható egy dobozos teherkerékpárral.

Fotó RedTricycle

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!