Lehetséges, hogy 2023-ban jelentős leárazásokat láthatunk a bringaboltokban

Végre csökkennek az árak? – így áll most a kerékpáros piac

Két évnyi szárnyalás után 2023-ban nyugvópontra juthat a kerékpáros üzletág. Jövőre is jó évre számíthatunk, de a koronavírus járvány okozta, szinte kiszolgálhatatlan vásárlói igény valamelyest csökkenni fog, ami normalizálhatja az árakat.

A Kerékpáripari Világszövetség (WBIA) nemrég tartotta éves nagy gyűlését, amelyen a kerékpáripar nemzetközi szereplői megtárgyalták az ágazat jelenlegi állását, megfogalmazták előrejelzéseiket a jövő évvel kapcsolatban. A covid járvány miatti 2020-as lezárások nyomán megnövekedett fogyasztói igények soha nem látott magaslatokba repítették a kerékpáripart, ami a 2021-es évben még tovább nőtt. Ezzel párhuzamosan a korlátozások miatt világszerte fennakadások voltak a gyártásban, szállításban, és úgy általában az egész ellátási láncban, e két tényezőnek az együttese pedig jelentős ár növekedéseket eredményezett.

A találkozón résztvevő piaci szereplők arról számoltak be, hogy a kerékpáreladások az elmúlt évben tetőztek, azóta lassú csökkenés tapasztalható a piacon, ami előreláthatólag folytatódni fog a jövő évben is. Bár az ellátási lánc fennakadásai részben még mindig tapasztalhatók, jelentős javulást figyelhettünk meg az elmúlt évben. A hatalmas kereslet miatti optimizmus hatására a gyártók feltöltötték a raktáraikat. A növekedés mértékét azonban nehéz volt felmérni egy ilyen folyton változó piacon, ezért jó néhány gyártó túlhalmozta magát, ami számukra kissé aggasztó, és őszintén szólva kissé ironikus is, mikor a fogyasztói oldalon még mindig alkatrészhiányt tapasztalhatunk, de a vásárlók számára ez egy halvány reménysugár lehet. Lehetséges, hogy 2023-ban jelentős leárazásokat láthatunk majd a bringaboltokban, és valljuk be ez már igencsak ránk fér az elmúlt évek után.

A konferencián azt is kiemelték, hogy bár az eladások lassultak, az elmúlt években rengeteg ember kapott rá a bringázásra, innen pedig jó eséllyel „nincs visszaút”, aki egyszer rákapott a biciklizés örömeire, az nagy eséllyel továbbra is használni fogja a kerékpárt, ami szuper hír a globális bringás közösség számára. Soha nem volt még ennyi biciklis az utakon (és az ösvényeken), mint idén.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!