3 hónappal a súlyos balesete után Fabio Jakobsen újra bringázik

A horrorisztikus balesete után először tett fel bringás képet a közösségi oldalára Fabio Jakobsen.

Súlyos balesetet okozott még augusztus elején a lengyel körverseny nyitószakaszán a holland Dylan Groenewegen. A 196 kilométeres etap hajrájához érkezve, nagyjából 75 kilométer/órás sebességnél nem hagyott elég helyet a kordonok mellett a mögüle érkező honfitársának, Fabio Jakobsennek. A balesetben Jakobsen arcának minden csontja eltört, az összes fogát elvesztette és két napig mesterséges kómában tartották. A baleset után bizakodtak az orvosok, hogy Jakobsen képes lesz visszatérni a versenysporthoz. Nehéz és fáradságos időszak állt előtte, az evés és ivás is kihívás jelentett, ám a baleset súlyosságát figyelembe véve jó állapotban van.

Fotó: AFP

Október elején Jakobsen elmondta, hogy reményei szerint még december előtt visszatérhet. Kedden délután egy fotót posztolt a közösségi oldalán. A párjával bringázás közben készítették a képet, valóban betartotta ígéretét. A bejegyzéssel szeretett volna köszönetet mondani az orvosainak, akik segítettek a felépülését. Másrészt a Deceuninck-QuickStep-nek és a csapat összes szponzorának is hálás, a rehabilitációs folyamatban nyújtott támogatásért. Jakobsennek januárban lesz egy újabb műtétje, de már tervezi a visszatérést, legalább edzés formájában.

A Jumbo-Visma bringása, Dylan Groenewegen elismerte felelősségét, és elfogadta a büntetést, amelynek értelmében 2021. május 7-ig felfüggesztették.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!