60 perc tekeréssel 1 napi áramot termel

Saját tervezésű biciklit készített Manoj Bhargava, ami képes egész nap ellátni a lakást árammal. Ehhez nem szükséges semmi más, csak 60 perc tekerés.

A hideg beálltával, többen beszereznek egy szobabiciklit, de gyakran pár hét után már csak ruhatartóként funkcionál. Pedig ha Manoj Bhargava találmányát a saját otthonunkban is használhatnánk, akkor nagyobb lelkesedéssel hajtanánk a kerékpárt.

A milliárdos tudós és csapata pedig úgy döntött, hogy éppen itt az ideje, hogy felhasználják a már ismert mechanikus energia előnyeit arra, hogy megoldást találjanak a világ egyik legnagyobb gondjára. Bhargavának köszönhetjük ezt a zseniális találmányt, ugyanis ő a hibrid elektromos kerékpár feltalálója. Az alábbi videóban elmondja, hogy miként lehet jelentős mennyiségű villamos energiát termelni otthon, mindössze egy órányi laza tekeréssel.

 

Ahogy hajtjuk a biciklit, a fogaskerekek mozgásával aktiválódik egy generátor, ami elkezdi tölteni az akkumulátort, hatvan percnyi tekeréssel 24 órás áramellátást biztosíthatunk egy vidéki háztartás számára.

A fejlődő országokban kiváló árampótló megoldás lehet ez a kerékpár, ami a szó legtisztább értelmében környezetbarát módon termeli a villamos energiát. A feltaláló szavaival élve, amennyiben a lakosság fele ezt a kerékpárt használná, akkor a bolygón élők fele környezetkímélő energiát fogyasztana. A szakember nagyon komolyan gondolja, amit csinál: tízezer kerékpárt szándékszik szétosztani csak Indiában. A vagyonának közel 90%-át pedig kutatásokra és adakozásra áldozta.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!