Alberto Contador megdöntötte az “Everest mászás” rekordját

A spanyol legenda 7 óra 27 perc 20 másodperc alatt abszolválta a 8848 méternyi szintet ezzel 2 perc 37 másodperccel megdöntve Lachlan Morton rekordját.

Az Everest Ride elnevezésű erőpróba során a kerekesek a Mount Everest 8848 méternyi szintjét igyekeznek minél gyorsabban abszolválni. A koronavírus-járvány idején az Everesting is felkapott kihívássá vált, a férfiaknál előbb Phil Gaimon döntött csúcsot, majd nem sokra rá Keegan Swenson állított fel új rekordot, káprázatos 7 óra 40 perces idővel. Ezt később az EF Pro Cycling profija Lachlan Morton múlta felül, nem is akárhogyan, hisz az első kísérletét érvénytelennek minősítették, így néhány napon belül kétszer is abszolválta a brutális feladatot, s végül 7 óra 29 perc 57 másodperces idővel ért el hihetetlennek tűnő eredményt. A nőknél a brit Emma Pooley a csúcstartó 8 óra 53 perces eredménnyel – írta a velo.hu

A spanyol ex-profi Alberto Contador, aki pályafutása során nem kevesebb, mint hét GrandTourt nyert, a Madridtól északra fekvő Navapelegrin emelkedőjén vágott neki a kihívásnak. A 6,8 kilométeres kaptató átlag 7,5 %-os meredekséggel bír, legnehezebb része ellenben a 20 %-ot is eléri. Contador végül 7 óra 27 perc 20 másodperc alatt teljesítette a szintet, ezzel 2 perc 37 szekundummal megdöntve Morton rekordját.

Az új csúcsot az Everestinget felügyelő Hells500 is elismerte. Az erőpróbát Contador összekapcsolta saját Abikes névre keresztelt kerékpármárkájának bevezetésével, egyfajta utolsó tesztként aposztrofálva a rekorddöntést.

„Ez az elképesztő őrület befejeződött – írta az egyik közösségi média oldalán. – Egy nagyon igényes kihíváson vagyok túl, ami szép élményt nyújtott. Több mint hét órát a nyeregben tölteni nem egyszerű feladat.”

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!