Az Egyesült Államok súlyos kerékpárhiánnyal küzd

Megnőtt a kerékpárok használata az Egyesült Államokban is. A koronavírus miatt egyre többen térnek át erre az egészségesebb és biztonságosabb közlekedési formára.

Az Egyesült Állapok több pontjáról olvashatóak olyan hírek, miszerint a legnagyobb kerékpárokat árusító cégnél is háromszoros a megrendelések száma. Washingtonban egy kiskereskedő már április végén eladta az összes alacsony és középkategóriás bringáját. 50 éve létezik ez a cég, de fennállása óta soha nem adtak még le ennyi előrendelést. A kerékpárokat gyorsan elkapkodták egy manhattani kerékpárüzletéből is. A tulajdonos azt mondta, hogy egy 1980-as tranzitsztrájk során volt ilyen nagy és gyors forgalma.

Fotó The New York Times

Mivel egyre kevesebben használják a tömegközlekedési eszközöket, ezért előszeretettel ülnek kerékpárra. Sajnos az ország tele van autóutakkal, még nincs kiépítve a kerékpárúthálózat. Az edzőtermek még zárva vannak, így azok, akik rendszeres testmozgáshoz szoktak, kerékpárra ülnek, hogy állóképességüket szinten tudják tartani. Márciusban a munkába járáshoz használt bringák eladása 66% -kal, a szabadidős kerékpárok 121% -kal, a gyermekeknek valók 59% -kal, az elektromos kerékpárok pedig 85% -kal nőtt. Jelenleg az Egyesült Államok súlyos kerékpárhiánnyal küzd.

Fotó The New York Times

Néhány amerikai város már a tartós változást tervezi a koronavírus után. New York városa áprilisában bejelentette, hogy ideiglenesen 100 mérföldnyi utat nyit a gyalogosok és a kerékpárosok számára. Seattleben pedig véglegesen bezárnak 20 mérföldes autószakaszt. 

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!