Az olasz kormány 180 ezer forintnak megfelelő euróval támogatja a kerékpárvásárlást

Olaszországban is támogatják a bringás közlekedést. Közel 180 ezer forintnak megfelelő eurót kapnak azok, akik új kerékpárt vásárolnak.

Az 50 ezer főnél nagyobb olasz városok lakosai visszaigényelhetik újonnan vásárolt kerékpárjuk árának 60 százalékát, vagyis közel  500 eurót, majdnem 180 ezer forintot. A tömegközlekedést kiegészítő, környezetbarát támogatás vonatkozik még az elektromos kerékpárokra, rollerekre, mopedekre, egykerekűekre és Segway-ekre is. A vásárlásról kapott számát az idei év utolsó napjáig lehetőségük van benyújtani, hogy visszaigényeljék az összeget. 

Az olasz kormány előtérbe helyezi az újraindulási programjukban a kerékpáros közlekedést, hogy még többen válasszák az autók helyett az alternatív eszközöket. Milánóban összesen 35 kilométert szeretnének a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak biztonságosabbá tenni. Róma sem akar lemaradni, így a főváros lakóövezetében 25 kilométernyi kerékpárutat alakítanak ki. Emellett 150 kilométernyi ideiglenes sávot festettek fel.

Bari és Puglia városi tanácsa tette meg a legösztönzőbb lépéseket: azok akik kerékpárral mennek iskolába vagy dolgozni, akkor kilométerenként 20 eurócentet kapnak naponta. Ez azt jelenti, hogy aki napi szinten 20 kilométert teker a munkahelyére, akkor kb 1400 forintot kap. Ez 20 nap után pedig 28 ezer forintnyi összegű támogatást jelent. 

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!