Egy igazi ékszer: 24 karátos karbon kerék

A Spengle cég egy igazán egyedi és tekintetet vonzó újdonsággal rukkolt elő.

Díszes mintázatú, kézzel kirakott 24 karátos arany borítású karbon kereket alkotott, amely egy teljesen új szintre emeli a dizájn kerékpáros alkatrészeket.

Fotó Spengle

Súlya 1950 g és 24 mm széles a felni, ezért a 37-62 mm standard méretű tömlő nélküli kerékpárabronccsal használható. A Spengle kereket azonban jelenleg csak Shimano stílusú alkatrészekre tervezték.

„A művészethez és a sporthoz igazi szenvedély szükséges, de megtaláltuk a lehetőséget, hogyan tudnánk összekapcsolni ezt a két dolgot. Van valami vonzó abban, ahogy összekeveredik a kézzel készített arany az élvonalbeli kerékpáros alkatrésszel, és ezzel egy lenyűgöző alkotást kapunk” –nyilatkozta Pius Brauchart, a Spengle vezérigazgatója.

Fotó Spengle

A projekt 2019 júniusában kezdődött, és hosszú időbe telt, mire elkészült, mert ez a precíz kivitelezés aprólékos munkát igényelt. Úgy tervezik, hogy az európai közönségnek fogják bemutatni különböző kiállításokon, de ha valaki igényt tart rá, akkor rendelhető is.

Fotó Spengle

Első bemutatkozása Angliában lesz március végén és a májusi Bespoked Handmade Bicycle Show-n.

Fotó Spengle

Jelenlegi ára páronként 10000 Svájci Frank, vagyis kb 3,2 millió Forint értéknek felel meg. Ha valaki beleszeretett egy ilyen egyedi ékszerbe, akkor ingyenesen kiszállítják a világ bármelyik pontjára és 30 napos pénz visszafizetési garanciát is kap hozzá.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!