Egy macska a társa a világutazó bringásnak, Dean Nicholsonak

A skót hegesztő férfi feladta munkáját és kerékpárral elindult a világot felfedezni. Találkozhattunk már olyanokkal, akik hasonlóan belevágtak álmaik megvalósításába, de az ő története abban más, hogy egy különleges társra lelt utazása során.

Dean Nicholson Skóciából indult el, hogy kerékpárral bejárja a világot. Hollandián át eljutott egészen Olaszországig, majd a horvátoknál Bosznia felé vette az irányt. Azért vágott bele, mert a hegesztő munkája során semmit nem tudott megtapasztani a világból. Ezért úgy döntött, hogy bringázva fedezi fel, milyen is valójában az élet az otthonán kívül. Egyedül indult el, de útközben társra lelt. Dean Nicholson Bosznia-Hercegovina útjain gurult, amikor meghallotta, hogy valami nyávog a közelében. Hátrapillantva észrevette, hogy egy macska szalad utána. Féltette az út szélén árválkodó teremtményt. Annyira megtetszett neki a különleges színe, hogy magához vette. A szeme és a bundája nagyon hasonlít az oroszlánra, így a mese nyomán Nala nevet kapta, innentől kezdve kettesben folytatták az utat.

Fotó 1bike1world

Kiürítette az első táskáját és abba helyezte bele az új társát. Többször kimászott onnan a cica, fel a vállára, de nem ugrott le, csak szemlélte az utat.

Fotó 1bike1world

Montenegroban elvitte egy állatorvoshoz, hogy megvizsgálják Nalát és egy microchipet is kapott. Ezenkívül beadatta neki a kötelező oltásokat, hogy a különböző országokba lépve zökkenőmentesen történjen a határátlépés. Beszerzett még egy biztonságosabb kosarat, egy hámot is, hogy az utazás valóban veszélytelen legyen.

Fotó 1bike1world

Sok kíváncsi turista tekintete megállásra kényszeríti őket, mert ritkaság mindenfelé, hogy egy gyönyörű cica kukucskáljon gazdája táskájából vagy válláról. Dean Nicholson folyamatosan megosztja a közösségi oldalára az útjuk során szerezett tapasztalatait és képekkel teszi színesebbé társával tartó bringázását. Mindig van mit enniük, gondoskodik arról a gazdája, hogy Nala megfelelő ételeket kapjon.

Fotó 1bike1world

A tengerparton megtanította neki, hogyan kell vadászni, és ezt filmre is vette. Sőt még ki is vitte a nyílt tengerre, hogy a kenujából együtt élvezzék a hullámzó vizet.

Egy időre megszakították az utazásukat Albánia tengerpartjánál, mert Nala fertőzést kapott és a hideg időben jobbnak látta Dean Nicholson, hogy pár hétig a lábadozás legyen az elsődleges. Amíg ott éltek a hostelben, a városban mindenféle munkát elvállalt, hogy anyagi biztonságot fedezni tudja. Megtisztította a partot a műanyag flakonoktól, hogy óvja a környezetet.

Fotó 1bike1world

Fotó 1bike1world

Miután sikeresen felépült Nala és összeszedték magukat, Görögországban folytatódott tovább a kerékpártúrájuk. A hegesztőből lett bringás utazónak továbbra is az a célja, hogy minél többet lásson, tapasztaljon még a világból. Törökországban hosszabb ideig maradtak, jelenleg pedig Bulgáriában járnak.

Fotó 1bike1world

Ha van háziállatod, akkor tudod, milyen ez. Sosem vagy egyedül. Ez a valódi társaság- mondta Nicholson.

View this post on Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Much better day cycling today, although they werent the best roads for Nala as she hates the bumps but i managed to keep her distracted by attacking her with a clothes peg! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ We had 1 big hill to climb but done that alot quicker than expected and then the desent down into Athens was beautiful, untouched mountains full of trees made it hard to pay attention to the road! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Once in the city we made a bee line to my greek familys house where we are going to stay and rest for a few days before we get the ferry over to Santorini 🛳💛 • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #adventurebybike #adventure #adventureseeker #travelblogging #beautyofcycling #cycletheworld #cycletouring #worldbybike #adventurecat #bicyclecafe #travel #cat #catsofinstagram #countryside #fields #flowers #happy #clothespeg #trek920 #trekbikes

A post shared by 1bike1world (@1bike1world) on

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!