Egyedi, 3D nyomtatással készült sisak

Egy új technológiával, 3D nyomtatással állít elő kerékpáros sisakokat a londoni Herx.

Egy alkalmazás segítségével saját otthonunkban testreszabhatjuk az egyedi kerékpáros sisakunkat. Biztonságosabb, tesztek alapján jobban teljesítő védelmet kaphatnak azok, akik igényt tartanak erre a közel 120 ezer forintos sisakra.

Fotó Hexr

Az applikáció segítségével ki se kell mozdulni otthonunkból, hogy a saját fejünkre igazítsák. A megrendelést követően 48 órán belül már a postaládában lesz egy sapka, amelyen érzékelők vannak.

Fotó Hexr

Körülbelül 5 percet vesz igénybe a teljes szerelési, szeknnelési folyamat, ezután az adatokat fel kell tölteni az applikációs rendszerbe.

Fotó Hexr

Az elkészítéséhez növényi alapú poliamidot használnak. A nyomtatás után több órán át hűtik, és az összes felesleges port kézi kefével távolítják el. Ezt később újrahasznosítják egy másik sisak nyomtatására. Feketére festik a méhsejt-szerű belsejét, majd a külső héjra egyedi mintát is kérhetnek a vevők.

Fotó Hexr

Kiválóan teljesített a próbatesztek során, sőt odafigyeltek az apró részletekre is, hogy a sisak ne csússzon le könnyen a fejről, a szíj ne hibásodojon meg terhelés alatt.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!