Fernando Alonso ismét folytatja az edzéseit kerékpáron

Februárban kerékpáros edzés közben szenvedett balesetet, ez pedig némileg visszavetette felkészülését a 2021-es szezonra, Fernando Alonso a folytatásban sem szeretne felhagyni a biciklizéssel.

A kétszeres világbajnok februárban, svájci otthonához közel, Luganóban tartott biciklis edzést, amikor egy bevásárlóközpont parkolójánál egy szemből érkezve forduló autóval ütközött. A balesetben állkapcsa sérült, amit műteni is kellett. Noha a bahreini teszten megjelenhetett, felkészülésén némileg változtatnia kellett a történtek miatt.

Fotó: cyclingnews.com

A történtek után Alonso korábbi menedzsere, Flavio Briatore fölvette, Alonsónak le kellene állnia a kerékpározással, vagy legalább az országutakat mellőzze, és inkább próbálkozzon a hegyikerékpározással. A történtek azonban a kétszeres világbajnokot nem tántorították el a kerékpározástól, ami hosszú évek óta egyik kedvenc hobbija és edzésformája. A hegyikerékpározással kapcsolatos tanácsot viszont megfogadja.

Még mindig szeretek kerékpározni. Valószínűleg most egy kicsit többet használom a hegyikerékpárom, és kerülöm a normál utakat, nyilatkozta a spanyol a CNN-nek.

Fotó: Fernando Alonso

Egy autó most talán ijesztőbb lehet, mint korábban. De bizonyos szempontból nem sokat fog változni a helyzet. A felkészülésem továbbra is a kerékpározáson fog alapulni, emelte ki a tapasztalt versenyző. A múlt héten kiderült, Alonso fémlapokkal az állkapcsában tér vissza, és kész ezekkel végigversenyezni a szezont, hogy ne legyen szükség újabb beavatkozásra az idény során. Ezekkel kapcsolatban elmondta, egy kicsit sem zavarják, nem lesznek hatással a szakmai életére a következő hónapokban sem.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!