Les McMahon egyedi tervezésű kerékpárja

Egy angliai tervező, Les McMahon szívügyének érezte, hogy hozzájáruljon szomszédja Lewis gyógyulásához. Nem anyagi formában támogatta a családot, hanem egy kerékpárt készített a családnak, hogy minőségi időt tudjanak együtt tölteni.

Manchester külvárosában él Lewis Flint, akinél genetikai betegséget diagnosztizáltak és állandó segítségre van szüksége. A szülei szerették volna megmutatni neki, milyen érzés kerékpáron új élményeket gyűjteni. Kipróbálták többek között azt is,hogy a kezét a kormányhoz rögzítették, és a lábát a pedálokhoz, de kerekesszéke nélkül kényelmetlenül érezte magát.

A tervező, Les McMahon segíteni szeretett volna a szomszédjain, mert látta, milyen sokat tesznek egymásért, a gyermekükért. Egy „oldalkocsi” megoldását találta a legjobbnak. Miután az édesapa jóváhagyta a vázlatokat, két-három hónap alatt el is készült a speciális kerékpár, amelyhez csatlakoztatta Lewis kerekesszékét.

Fotó Manchester Evening News

Les McMahon tervezőmérnök így nyilatkozott: Láttam a család küzdelmét, és tudtam, hogy nagyon szeretnének mindent megadni Lewisnak, amit egy átlagos gyermek képes megtapasztalni.

Annyira jól sikerült az alkotása, hogy az egyik kerékpárgyártó vállalat támogatni szeretné a további fejlesztéseket, hogy a hasonló nehézségekkel küzdő emberek is megtapasztalják a kerékpározás szépségét.

Az Insync cég tervezési vezetője elmondta: „Úgy véljük, hogy a kerékpározás erőt ad a mentális és fizikai egészség javításában, valamint a család összehozásában. Azt szeretnénk, hogy a kerékpározás mindenki számára hozzáférhetőbbé váljon, beleértve a speciális szükségletekkel rendelkezőket is. Nagyon szívesen támogatjuk Les-t, mert láthatjuk, milyen nagy változást jelentett Lewis életében a kerékpározás.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!