Manchesterben található a világ egyik legbiztonságosabb kerékpáros körforgalma

Átadták az Egyesült Királyságban az első „CYCLOPS” kereszteződést, amelynek célja, hogy  biztonságosabb legyen a kerékpározás és a gyaloglás Manchesterben.

Ez a különleges kereszteződés elkülöníti a kerékpárosokat az autós forgalomtól. A 13,4 millió font összegű kerékpáros és gyalogos út Manchesterben található. A város környezetvédelmi, tervezési és közlekedési ügyvezető tanácsosa elmondta,hogy a CYCLOPS csomópont az egyik legbiztonságosabb, mivel bringásokat és gyalogosokat elválasztja az autósoktól. Régóta nagy vágya volt a városnak, hogy egy megbízható kerékpáros infrastruktúrát építsenek ki és egyre többen cseréljék le az autókat biciklikre. Ezzel nem áll meg a fejlődés, tovább folytatódnak Manchester több pontján a munkálatok.

About Manchester

Nem kell többé a sáv közepén várakozni a lámpa szabad jelzésre, hanem az autók mellett kialakított szakaszon tekerhetnek. A CYCLOPS minden gyalogos és kerékpáros számára egyidejű zöld fényt ad, lehetővé teszi számukra, hogy egyszerre több átkelőn át tudjanak haladni.  A használói zseniálisnak tartják, ugyanis sokkal kevesebb a baleseti forrás. Az Egyesült Királyságban ellentétes, vagyis bal oldali közlekedés van, ezért azok akik balra akarnak fordulni, megtehetik várakozás nélkül is, ezzel elkerülik a feltorlódó sorokat. Sőt a nagyobb teherbringák méreteire odafigyeltek és miattuk alakították ki szélesebbre a sávot, hogy könnyebb tudjanak kanyarodni. 

Más brit városok, köztük Cambridge és Aberdeen, megpróbálnak hasonló csomópontokat kialakítani a kerékpárosok számára. 

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!